Sport

Megváltoztatná a kézilabda szabályait Juan Carlos Pastor

Megváltoztatná a kézilabda szabályait Juan Carlos Pastor

2019. augusztus 13., kedd
Megváltoztatná a kézilabda szabályait Juan Carlos Pastor

A játék fejlődése érdekében megváltoztatna pár szabályt a kézilabdában Juan Carlos Pastor. A MOL-Pick Szeged vezetőedzője már nagyon várja a csapat új csarnokát, amelyre szerinte a városnak is óriási szüksége van.

Szülővárosában Valladolidban, majd Gandiában és Marrakeshben nyaralt feleségével és két lányával Juan Carlos Pastor. A MOL-Pick Szeged vezetőezőjének egyáltalán nem volt nehéz a visszatérés, mert imádja a várost és imádja a munkáját is. A csapat programja július 21-én, a már hagyományosnak számító PICK-nickkel vette kezdetét, majd a játékosok és a szakmai stáb elutazott edzőtáborba a szlovéniai Rogla városába. Ezt követte két hazai edzőmérkőzés, amelyeket ingyenesen lehetett megtekinteni. Először a Dabas elleni 34-25-nek, majd a Vác ellen elért 38-19-es eredménynek örülhetett a közönség az Újszegedi Sportcsarnokban, amely a nyári hőségben valóságos katlanná vált. Az új létesítmény, amelyet 2021 szeptemberére ígérnek a Felső Tisza-parti stadion helyére, 8000 férőhelyes lesz, és a 2022-es magyarországi Európa-bajnokság egyik helyszíneként szolgál majd. Pastor szerint nemcsak a csapatnak, hanem a városnak is nagy szüksége van az új létesítményre, mert ott sokkal jobban lesznek a feltételek.

"Most nagyon nehéz a felkészülést végezni, borzasztóan meleg van a csarnokban, és ez bizony a koncentráció is kihatással van. Az sem elhanyagolható szempont, hogy az új létesítményben több szurkoló tudja majd buzdítani a csapatot"

- nyilatkozta a szegedma.hu-nak az 51 éves szakember. Juan Carlos Pastor edzői pályafutása 25. szezonját kezdi, 18 évet töltött a Vallladolidnál, most pedig hetedik éve a szegedieket irányítja. Szinte mindent megnyert, amit csak lehetett: KEK, EHF-kupa és világbajnoki cím a spanyol válogatottal. A koronát a BEK-trófea elhódítása jelentené. A Valladoliddal 2007-ben az elődöntőig menetelt, a Szegeddel pedig háromszor sikerült a negyeddöntőig eljutnia.

"A Bajnokok Ligája óriási kihívás, és természetesen az az álmom, hogy a magasba emelhessen a kupát. Ezért dolgozom nap mint nap"

- szögezte le spanyol vezetőedző. Játékospolitikájával kapcsolatban kifejtette, az a legjobb kézilabdázó, akit támadásban s védekezésben is tud használni, ez segíti a szakmai stáb munkáját és fokozza a játék dinamikáját, mert kevesebbet kell cserélni. "Nagyon fontos, hogy azon kívül, hogy jó csapatjátékos, jó ember is legyen. Fontos, hogy az öltözőben megfelelő legyen a hangulat, mert akkor a munka is sokkal gördülékenyebben halad." Juan Carlos Pastor szerint meg kellene a változtatni a kézilabda szabályait, és a lehetőséget kellene adni edzőknek még több időkérésre, illetve a passzív játék jelzését követően - meglátása szerint - a hat passz helyett bőven elég lenne a négy. A MOL-Pick Szeged a hétvégén Horvátországba utazik, ahol részt vesz egy minitornán, ennek keretében pénteken a helyi Nexe, majd szombaton a szlovák Tatran Presov ellen lép páláyra az együttes. A nyár egyik legnagyobb felkészülési tornájára, a strasbourgi EuroTournoira is ellátogat a csapat augusztus 22-e és 25-e között, és Bajnokok Ligája indulókkal, mint például az Elverum és a Nantes méri majd össze erejét, a döntő napján pedig a Montpellier, a Benfica és a Csehovszki Medvegyi lehet majd az ellenfél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.