Közélet

Második hete érintetlen a kereszteződés közepén körbekerített kátyú

Második hete érintetlen a kereszteződés közepén körbekerített kátyú

2019. augusztus 8., csütörtök
Második hete érintetlen a kereszteződés közepén körbekerített kátyú

Lassan két hete nem történik semmi egy körbekerített úthibával Szegeden. A környéken lakók kénytelenek kerülgetni a kordonnal körbekerített kátyút, ami miatt panaszkodnak is. A problémát csak tetézi, hogy az úthiba egy kereszteződés kellős közepén található.

Piros színű kordonnal kerítettek körbe egy úthibát Szegeden, a Vasas Szent Péter utca és a Cserzy Mihály utca kereszteződésében. Ezzel még nem is lenne semmi probléma, azonban a körbekerítésen túl két hete semmi sem történik a kátyúval, amelyet az autósok kénytelenek kerülgetni.

"Itt lakunk az utcában, és már második hete kerülgetjük a körbekerített úthibát. Nem tudjuk, mitől lett lyuk az úton, és azt sem értjük, hogy miért nem történik meg az út javítása immáron második hete" - panaszkodott egy környékbeli lakó.

A problémát csak tetézi, hogy a magára hagyott kátyú pontosan egy kereszteződés kellős közepén található, ami így fokozott balesetveszélyt rejt magában. Éjszaka még veszélyesebb a helyzet, ugyanis a kordon egyáltalán nincs megvilágítva.

A két hete körbekerített és azóta érintetlen úthibával kapcsolatban kerestük a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-t (SZKHT), hogy mi tudnak a kátyúról, azzal miért nem történik semmi, amint válaszolnak, frissítjük a cikket. Aki egyébként bármiféle problémát (úttisztítás, kátyú, világítás, balesetveszélyes faágak, illegális hulladék, stb.) észlel a szegedi közterületeken, az megteheti bejelentését

az SZKHT bejelentőoldalán

.

Frissítés:

Válaszolt szerkesztőségünknek az SZKHT, amely azt írja, "a Szegedi Vízmű Zrt. kordonozta el a képen szereplő útszakaszt (a kordonszalagon is a Szegedi Vízmű Zrt. felirat látható), vélhetően váratlan burkolatbontási (veszélyelhárítás) munkát végeztek az adott területen". Kérdéseinket így továbbítottuk a Szegedi Vízmű Zrt.-nek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.