Sport

Márton Anitát behívták az Európa-válogatottba

Márton Anitát behívták az Európa-válogatottba

2019. augusztus 16., péntek
Márton Anitát behívták az Európa-válogatottba

Márton Anita és Wagner-Gyürkés Viktória meghívót kapott az Európa-válogatottba, amely szeptember 9-10-én az Egyesült Államokkal találkozik.

"Az atlétika történetének legnagyobb párharca" - így nevezik a szervezők A Meccs névre keresztelt összecsapást, amellyel az 1960-as 70-es évek interkontinentális párbajait kívánják újraéleszteni. A minszki Dinamo Stadionban, az idei II. Európa Játékok helyszínén minden számban négy-négy európai és amerikai atléta méri össze tudását. Összesen 304 versenyzőt láthatnak a nézők, közük tíz fehérorosz atlétát. Amint arról a magyar szövetség honlapja beszámolt, az "öreg kontinens" csapatába bekerült a magyar atlétika első világbajnoka, a 36-szoros magyar bajnok, olimpiai bronzérmes súlylökő Márton Anita, valamint a 20-szoros országos bajnok, a csapat Európa-bajnokságon 3000 méter akadályon győztes Wagner-Gyürkés Viktória is.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.