/

Már szállítják az olasz szemetet Vásárhelyre

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

“Az FCC Hódmezővásárhely Kft. kisebbségi tulajdonosa Hódmezővásárhely városa, cégünk ennek tiszteletben tartásával jár el. Tájékoztattuk a tulajdonosokat és a polgármesteri hivatalt is a témában, mely levelünkre írásos válasz nem érkezett”– írta az FCC Hódmezővásárhely Kft. a lap kérdéseire. Hozzátették, a cég gazdaságos működése érdekében folyamatosan keresik az üzleti lehetőségeket. A külföldi hulladék elhelyezése is ezt a célt szolgálja.

Megerősítették, hogy kétfajta, Olaszországból származó hulladék elhelyezésére van engedélye a hódmezővásárhelyi hulladéklerakónak, 6-6 ezer tonna mennyiségben, valamint azt is, hogy további 20 ezer tonna beszállítására nyújtott be engedélyeket egy potenciális külföldi partner, ebben az esetben „a Kormányhivatal azonban nem találta kielégítőnek az indoklást, ezért a kérelmet elutasította.

A külföldi hulladék beszállításának engedélyezését a beszállító cégnek kell először a saját hazájában, majd a magyar hatóságoknál kérelmezni. Az FCC hozzáteszi, a kérelmező ezt tudomásul vette, de új engedélykérelem benyújtására, új eljárás lefolytatásának kezdeményezésére megvan a lehetősége.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Hétvégén veterán autók lepik el Szeged utcáit

Következő sztori

Hidegörvény érkezik, ismét leszakadhat az ég