Így búcsúznak a baloldali képviselők a közgyűléstől

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Öten biztosan elköszönnek a közgyűléstől az október 13-i önkormányzati választás után. A baloldali pártszövetségből kimaradó képviselőktől megkérdeztük, mit üzennek utódaiknak és a következő közgyűlésnek.

Kardos Irén, Móraváros képviselője nyugodtan háttérbe vonul. “Jó kapcsolatot építek mindenkivel, szeretnék így a közéletből barátsággal és jóindulattal elköszönni. Ez segítette a munkámat.

Nekem az vált be, hogy a lakossággal és a helyben megtalálható, fellelhető intézményekkel és civilekkel jó kapcsolatot ápoljak” – fogalmazott.

Választókörzetével kapcsolatban úgy véli, sokrétű városrész Móraváros, sokakkal kell felvennie a kapcsolatot utódjának, mert különböző igényekkel fog találkozni. “Nem lehet egységesen figyelni Móravárost. Itt vannak ellentétes érdekek is, de meg kell értetni a lakókkal, hogy mások is élnek a városban és a körzetükben is. Nem éreztem úgy, hogy bárki azt érezte volna, mások többet élvezhettek a városrészben esetleg az ő kárukra” – fejtette ki.

Kormos Tibor, Újszeged önkormányzati képviselője nem kívánt üzenni a leendő képviselőknek. “Nincs üzenetem a számukra, sok sikert kívánok udvariasan” – fogalmazott az Együtt frakcióvezetője, aki azzal kapcsolatosan, hogy miért nem indul, nem kívánt nyilatkozni.

“Ne firtassuk!”

– zárta rövidre a kérdést.

Szőreg képviselője, Berkesi Ottó sem üzent nyilvánosan, inkább majd személyesen mondja el a véleményét – közölte.

Szentistványi István független képviselő nem tudott mit üzenni, viszont az elmúlt öt év kapcsán megjegyezte: semmit sem sikerült megvalósítaniuk az ökopolitikában. “Ez a kísérlet úgy néz ki, nem sikerült. De ez nem csak a riválisaink, hanem elsősorban a mi hibánk.

Úgy látom, hogy a következő közgyűlés csírájában sem tartalmazza majd azt a stílust és kultúrát, amit kellene ezen a téren, gondolok itt Botka László csapatára és az ellenzékre is. Az öt év súlyos kudarccal végződött, helyi és országos szinten is” – vallotta be Szentistványi.

A leköszönő városatya szerint csak a bibói értelemben érdemes politizálni. “Csak és kizárólag csapatban lehet politikával foglalkozni. Így lehet az embereket meggyőzni és bevonni” – tette hozzá.

Sebestyén József, Alsóváros képviselője egyáltalán nem kívánt lapunk megkeresésére válaszolni.

Előző sztori

Kezdődhet a Szeged felé épülő szatymazi bicikliút aszfaltozása

Következő sztori

Grezsa István: Senki sem nyerhet, ha a város veszít!