Huszonötezredik vendégét köszöntötte a Dóm Látogatóközpont

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Augusztus 14-én fogadta idei huszonötezredik látogatóját a Szegedi Dóm Látogatóközpont. A szerencsés vendég egy székesfehérvári muzeológus hölgy volt, akit ajándékcsomaggal köszöntöttek a látogatóközpontban.

Kiss Edit, a Szegedi Dóm Látogatóközpont vezetője elmondta, már júniusban túlszárnyalták a korábbi évek látogatottsági számát.

– Nagyon érdekes, hogy fél év alatt meghaladta az ez évi látogatók száma a korábbi esztendőkét. Az évet egy adventi kiállítással kezdtük, ami iránt nagy volt az érdeklődés. Január végén megnyitottuk a Dömötör-torony meséi című kiállítást, ami a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend. Ezzel egy időben pedig magát a Dömötör-tornyot is megnyitottuk a közönség előtt – fogalmazott a látogatóközpont vezetője.

Kiemelte, a Dömötör-torony állandóan látogatható, félóránként indulnak vezetések. Kiss Edit elmondta, az egyik legnépszerűbb program az éjszakai toronylátogatás, de szintén nagy az érdeklődés a Művészeti szalon nevű kulturális rendezvény iránt, ami irodalmi estekből és művészettörténeti előadásokból áll. A rendezvénynek vendége volt már Bence Ilona, Rékasi Károly, valamint Eperjes Károly is.

Az idei év 25 ezredik látogatója, Gärtner Petra muzeológus volt, aki édesanyjával érkezett Székesfehérvárról. – Még nem voltam a látogatóközpontban, de mindig is szerettem volna megnézi és most sort kerítettünk rá – fogalmazott a jubileumi látogató, aki saját elmondása szerint Aba-Novák Vilmos munkásságát kutatja.

Előző sztori

Az ópusztaszeri Emlékpark is készül Szent István ünnepére

Következő sztori

Közeleg az állatkertek éjszakája a Szegedi Vadasparkban (is)