Közélet

Gasztronómiai fesztivál zajlott Makón

Gasztronómiai fesztivál zajlott Makón

2019. augusztus 19., hétfő
Gasztronómiai fesztivál zajlott Makón
Gasztronómiai fesztivált rendezett a Makói Román Nemzetiségi Önkormányzat a Maros-parti Zöldháznál - számolt be a Rádió7 a makohirado.hu alapján.

Ez már a sorban a nyolcadik ilyen alkalom volt, amelyet idén is összekapcsolták a kulturális nappal. Igazi román hagyományos reggelivel várták a látogatókat: kolbásszal, disznósajttal, sajttal és zöldségekkel.

Birta Julia Mihaéla, a helyi román nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta, a háromnapos rendezvénysorozatot a Bethlen Gábor Alapkezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázati forrásból tudták megszervezni. Nyílt kiállítás a helyi múzeumban festményekből és hagyományőrző népviseletekből, pénteken konferenciát rendeztek, szombaton pedig a hagyománnyá vált gasztro- és kulturális nappal zárult a program.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.