Írjon nekünk

Politika

Fontos a környező településeknek, hogy ki lesz Szeged polgármestere

/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Üllésen fórumoztak a homokhátsági térség településének vezetői hétfőn, erre pedig Nemesi Pál független polgármesterjelölt is kíváncsi volt. A település polgármestere, Nagy Attila Gyula szerint ezzel máris felajánlotta együttműködését Nemesi.

“Nemcsak, hogy eljött érdeklődni Üllésre Nemesi Pál, de a homokhátság kilenc polgármesterének fórumán rögtön felajánlotta az együttműködését is, ami korábban nem volt jellemző a szegedi városvezetésre” – értékelte Nagy Attila Gyula, Üllés polgármestere a térség település vezetőinek fórumát. “Ebből már az látszik, hogy az egyik fél, Szeged független polgármesterjelöltje már nulladik lépésként hajlandó felvenni a kapcsolatot a környező települések vezetésével. Bízunk benne, hogy a választás után is így lesz” – részletezte.

Nemesi Pál hétfőn a homokhátsági polgármestereknek elmondta, számos dolgot kell még politikai szereplőként elsajátítania. “Ez jó alkalom, hogy korábban megválasztott kamarai vezetőként, a politikai színtéren ilyen módon szerzett tapasztalatomat tovább gyarapítsam” – jelentette ki a független polgármesterjelölt hétfőn.

Nagy Attila Gyula szerint fontos, hogy Szeged polgármestere aktívan tartsa a kapcsolatot a környező települések vezetőivel. “Az elmúlt években egyre csökkent Szeged agglomerációs köre, a környező településeknek pedig sokat számít, hogy milyen a nagy testvér.” – foglalta össze.

A fórumon részt vett Gyopáros Alpár a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos, aki elmondta, a Magyar Falu Programban idén 150 milliárdos forrást biztosítanak fejlesztésre, de már a 2020-as költségvetésben is szerepel további 150 milliárd forint erre a célra. A kormánybiztos hétfőn Nemesi Pállal is egyeztetett, a tárgyalást követően a független polgármesterjelölt Szeged gazdaságfejlesztési csomagjának újragondolását kérte Gyopáros Alpártól a Modern Városok Program keretében.

Kommentek

Hírzóna

Százezernél több külföldi is szavazhat az önkormányzati választáson

/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Szerző:

Szavazati joga van a magyarországi lakcímmel rendelkező mintegy 26 ezer bevándoroltnak, menekültnek, letelepedettnek is.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kitört a belharc a Jobbikban: az alelnök megüzente, hogy Sneidert le kell váltani

/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Szerző:

Erősen inog Sneider Tamás pártelnök széke.

Tovább olvasom

Politika

Fogy és fagy a levegő Botka László körül

/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Szerző:

“Az árulásra szüksége volt, az árulóra már nem tart igényt.”

Tovább olvasom

Aktuál