Fontos a környező településeknek, hogy ki lesz Szeged polgármestere

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Üllésen fórumoztak a homokhátsági térség településének vezetői hétfőn, erre pedig Nemesi Pál független polgármesterjelölt is kíváncsi volt. A település polgármestere, Nagy Attila Gyula szerint ezzel máris felajánlotta együttműködését Nemesi.

“Nemcsak, hogy eljött érdeklődni Üllésre Nemesi Pál, de a homokhátság kilenc polgármesterének fórumán rögtön felajánlotta az együttműködését is, ami korábban nem volt jellemző a szegedi városvezetésre” – értékelte Nagy Attila Gyula, Üllés polgármestere a térség település vezetőinek fórumát. “Ebből már az látszik, hogy az egyik fél, Szeged független polgármesterjelöltje már nulladik lépésként hajlandó felvenni a kapcsolatot a környező települések vezetésével. Bízunk benne, hogy a választás után is így lesz” – részletezte.

Nemesi Pál hétfőn a homokhátsági polgármestereknek elmondta, számos dolgot kell még politikai szereplőként elsajátítania. “Ez jó alkalom, hogy korábban megválasztott kamarai vezetőként, a politikai színtéren ilyen módon szerzett tapasztalatomat tovább gyarapítsam” – jelentette ki a független polgármesterjelölt hétfőn.

Nagy Attila Gyula szerint fontos, hogy Szeged polgármestere aktívan tartsa a kapcsolatot a környező települések vezetőivel. “Az elmúlt években egyre csökkent Szeged agglomerációs köre, a környező településeknek pedig sokat számít, hogy milyen a nagy testvér.” – foglalta össze.

A fórumon részt vett Gyopáros Alpár a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos, aki elmondta, a Magyar Falu Programban idén 150 milliárdos forrást biztosítanak fejlesztésre, de már a 2020-as költségvetésben is szerepel további 150 milliárd forint erre a célra. A kormánybiztos hétfőn Nemesi Pállal is egyeztetett, a tárgyalást követően a független polgármesterjelölt Szeged gazdaságfejlesztési csomagjának újragondolását kérte Gyopáros Alpártól a Modern Városok Program keretében.

Előző sztori

Rosszul tudták a Partfürdőt fejlesztő munkások, hogy mikorra kell befejezniük a horgászpályát az önkormányzati cég szerint

Következő sztori

Brit és német győzelem a szegedi ifjúsági vitorlázórepülő-vb-n

Legutóbbi hasonló cikkek