Szórakozás

Először találkozhatott apjával a szegedi oroszlánkölyök

Először találkozhatott apjával a szegedi oroszlánkölyök

2019. augusztus 14., szerda
Először találkozhatott apjával a szegedi oroszlánkölyök

Szonja, a Szegedi Vadaspark második oroszlánkölyke először találkozhatott apjával, Timbával, akivel túl sok időt nem fognak együtt tölteni, mert szét kell őket majd választani. Addig is mindenki megcsodálhatja a kis jövevényt, aki inkább a kora délelőtti órákban aktív.

Sokan kísérik figyelemmel a Szegedi Vadaspark második oroszlánkölykének, Szonjának a fejlődését. A május idusán született kisoroszlán a héten először találkozott apjával, Timbával, és fedezhette fel az oroszlánok zöldellő külső kifutóját - írja

a zooszeged.hu

.

Nyugalomban apja és kölyke (fotó: zooszeged.hu/Endrédi Lajos)

Az összeszoktatás minden probléma nélkül zajlott, ami nem volt meglepetés, hiszen eddig is látták, szagolhatták egymást apa és lánya. Szonja elsősorban a kora délelőtti órákban aktív, a nyári melegben, déltájban már ő is inkább árnyékban pihen, ahogy szülei teszik. Szonja nem fog a Szegedi Vadasparkban sok időt eltölteni, hiszen apjával nem maradhat felnőttként egy csapatban, új helyet keresni számára. A tervek szerint egyéves kora után szeretné a vadaspark, ha elköltözne, ahogy nővére, Amali is tette, amely azóta a győri Xantus János Állatkert lakója. Addig továbbra is megtekinthető Szegeden a kis fehér oroszlán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.