Közélet

Bartók Csaba: Új bizonyítékok kerültek elő a Mars téri piac ügyében

Bartók Csaba: Új bizonyítékok kerültek elő a Mars téri piac ügyében

2019. augusztus 2., péntek
Bartók Csaba: Új bizonyítékok kerültek elő a Mars téri piac ügyében

A szegedi Fidesz elnöke szerint újabb bizonyítékok láttak napvilágot a Mars téri piac 2009-es ledózerolása kapcsán, emiatt újabb feljelentést tett. Az ügyben Nagy Sándor alpolgármester és Mózes Ervin korábbi főjegyző lehet érintett.

"Sok szegedi számára a Mars téri piac beruházás nem számított sikersztorinak, közel száz család életét egyik napról a másikra dózerolták le erőből, arrogánsan. A kérdéseikre, javaslataikra, felvetéseikre csak arrogáns válasz érkezett, illetve Mózes Ervin jegyző és Nagy Sándor alpolgármester Botka László polgármesterrel együtt lesöpörte a javaslataikat.

Gyakorlatilag eltiporták őket a szó szoros értelmében" – fogalmazott Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke.

Bartók állítja, új bizonyítékok kerültek elő az ügy kapcsán, ezért feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségnél a beruházás miatt. Szerinte a károsultak korábbi feljelentései rendre elakadtak.

"Mondhatnám azt is, hogy a vörös polip csápjai messzire elértek, az ügyeket folyamatosan elakasztották. Bízunk benne, hogy ebben az esetben valós nyomozás és felderítés fog folyni" – hangsúlyozta.

"A polgármester szekértolói, Mózes Ervin és Nagy Sándor olyan nyilatkozatokat tettek az EU felé, melyek már az aláírás pillanatában is nyilvánvalóan hamisak voltak. Vagyis magyarul azt az igényt kellett kielégíteni az Unió irányába, hogy az ingatlan, ahol a beruházás megvalósul, az per- és teherigény mentes. Valószínűleg felső parancsra teljesítették ezt a feladatot és írták alá a nyilatkozatot, ami teljes mértékben hamis" – közölte Bartók, aki szerint okirat hamisítás gyanúja is felmerülhet a továbbiakban.

"Azt gondolom, hogy ez rendkívül nehéz helyzetbe hozza a jelenlegi városvezetést" – mondta.

Bartók emlékeztetett: ősszel Mózes Ervin címzetes főjegyzőt első fokon, nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre

ítélték

Solymos László alpolgármesterrel és Kalmár Gábor kabinetfőnökkel együtt. "Úgy látjuk, hogy ebben a cselekményben Nagy Sándorra és Mózes Ervinre akár letöltendő börtönbüntetés is várhat. A szegedi Fidesz úgy gondolja, hogy sem ez, sem más bűncselekmény nem maradhat büntetlenül. Száz szegedi család károsult, az ő vagyonukat és több esetben árukészletét dózerolták le egyik pillanatról a másikra és ezt nem nézhetjük tétlenül" – összegezte pártja álláspontját Bartók Csaba. A Mars téri piaccal kapcsolatos újabb feljelentés és Bartók Csaba állításai kapcsán kérdéseinket elküldtük az önkormányzat sajtóosztályának. Válaszaikat közöljük, amint megérkeznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.