Sport

Az Eb-győztes edző játékosként bennmaradna a Szegeddel az OB I-ben

Az Eb-győztes edző játékosként bennmaradna a Szegeddel az OB I-ben

2019. augusztus 9., péntek
Az Eb-győztes edző játékosként bennmaradna a Szegeddel az OB I-ben

A magyar U15-ös vízilabda-válogatott nyerte a korosztály első Európa-bajnokságát Bulgáriában. Az Eb-győztes csapat másodedzője az a Kiss Csaba, aki a következő szezonban játékosként szerepel majd a Szegedi Férfi Vízilabdacsapatban

.

A magyar U15-ös vízilabda-válogatott a bulgáriai Európa-bajnokság döntőjében remek játékkal 15–9-re verte Montenegró csapatát. Kiss Csaba, a válogatott másodedzője szerint a játékosok példaértékű alázattal játszottak az egész torna során. – Már tavasztól folytak az edzések, nyáron pedig volt egy öthetes felkészülési időszak napi két tréninggel. Szerencsére a befektetett munka kifizetődött, hiszen fantasztikus játékkal, a saját korukat megszégyenítő alázattal és fegyelmezettséggel, mondhatni simán behúzták a srácok a kontinensviadalt – osztotta meg tapasztalatait Kiss Csaba. Hozzátette, óriási élmény és tanulási lehetőség volt ez számára. – Ez az eredmény mutatja, hogy nincs félnivalónk az utánpótlást illetően. Az tény, hogy még nem lehet olyan generációról beszélni, ami zsinórban háromszor nyerne olimpiát, nyilván a közvélemény és a vízilabda szerelmesei el voltak kényeztetve a 2000-es években, de úgy gondolom, hogy jó úton járunk – fogalmazott. Kiemelte, a négy közé jutásért játszották a legnehezebb meccsüket a szerbek ellen, azt a meccset csak egy góllal nyerték meg. – Ha a szerbektől kikaptunk volna, akkor most másról beszélnénk. Helyén kell kezelni a sikert – fogalmazott. Hozzátette, jövőre ugyanebben a korosztályban vb-t rendeznek.

Kiss Csaba nem levezetni jött vissza Szegedre (Fotó: Kovács Ferenc)

Kiss Csaba nem sokat pihent az Eb-győzelmet követően, hiszen a hét elején csatlakozott az OB I-re készülő Szegedi Férfi Vízilabdacsapat keretéhez, ahol játékosként számítanak a rutinos pólósra. – Szerettem volna minél hamarabb csatlakozni a fiúkhoz, hogy lássák, nem csak levezetni jöttem Szegedre. Nincsenek motivációs problémáim, a szervezetem még bírja, a sérülések elkerültek, így ebben az évben is próbálom a maximumot nyújtani. Szeretnék aktív tagja lenni a csapatnak – jelentette ki Kiss. A 41 éves játékos szerint Szegednek rajta kell lennie a magyar vízlabda térképén, ezért egyértelmű céljuk, hogy megőrizzék első osztályú tagságukat. – Nagyon jót tenne, ha már az első fordulókban olyan játékot produkálnánk, ami pozitív visszajelzést adna önmagunknak és a riválisok is éreznék, hogy Szegedre senki nem utazhat nyugodtan. Játszottam már olyan szegedi csapatban, amit nem kifejezetten szerettek az ellenfelek. Bízom benne, hogy idén is ilyenben lesz részem és sikerül bennmaradnunk az első osztályban – zárta gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.