Közélet

Aradi téri WC-gate: átadták, működik, de kinyílhat az ajtaja használat közben

Aradi téri WC-gate: átadták, működik, de kinyílhat az ajtaja használat közben

2019. augusztus 15., csütörtök
Aradi téri WC-gate: átadták, működik, de kinyílhat az ajtaja használat közben

Foglaltat jelez, miközben nincs bent senki. Nem fogadja el az érmét, de ha véletlen sikerül belépned, magától kinyílik az ajtó.

A Szeged Televízió szerda este 22:18-kor (!) a Facebook-oldalán közzétett egy videót, miszerint csütörtök reggel 8-kor hivatalosan is átadják új illemhelyet az Aradi vértanúk terén.

Az eredetileg meghirdetett szerdai átadás után ki szerettük volna próbálni, de kudarcba fulladt a kísérletünk.

Csütörtökön újra próbálkoztunk a csillagászati összegből létesített közvécénél, de ezúttal sem jártunk sikerrel. Amikor megérkeztünk a masinához, foglaltat jelzett, a kiírás értelmében a belépéstől számított 20 percen át van zárva az ajtó, azt követően automatikusan kinyílik. Ennek tudatában türelmesen vártunk és kihasználtuk a holtidőt arra, hogy körbejárjuk a modern készüléket. Ekkor bukkantunk a toalett oldalánál minden bizonnyal emberi ürülékre, ami mellett ott hevert a használt wc papír.  

    Negyedórával később kinyílt az ajtó és furcsállva tapasztaltunk, hogy a foglalt jelzés ellenére nem tartózkodott bent senki.

Ekkor jött egy fiatalember, aki használni szerette volna az illemhelyet. Belépett, becsukódott utána az ajtó, majd két másodperccel később kinyílt, a srác meg letolt nadrágban ott állt a piros lámpánál várakozók bámészkodó tekintetének kereszttüzében. Szegény annyira zavarba jött, hogy jobbnak látta, ha odébbáll.

Miután elviharzott, szemügyre vettük az érmenyílást, megnyomtuk a kijelző alatti gombot és az ajtó ismét kinyílt, de mielőtt bemehettünk volna, becsukódott és ismét foglaltat jelzett, magyarán újabb 20 percre vált használhatatlanná a toalett. Hiába próbáltunk pénzt bedobni, ismételten lezárult az érmenyílás.

Az önkormányzatnak kérdéseket küldtünk az egyre kínosabb, propaganda oldalukon már-már látványberuházásként tálalt projekttel kapcsolatban. Ebben rákérdeztünk, hogy a használatbavétel előtt kipróbálták-e valahol ezt az eszközt és arra is kíváncsiak voltunk, hogy a bedobott pénz után hol kérhetünk blokkot vagy számlát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.