Sport

Vitorlázók lepik el az eget Szeged felett

Vitorlázók lepik el az eget Szeged felett

2019. július 29., hétfő
Vitorlázók lepik el az eget Szeged felett

Szegeden rendezik a 11. Ifjúsági Vitorlázórepülő Világbajnokságot. Ajúlius 27-től augusztus 10-ig tartó vb-n összesen 18 ország 80 indulója száll versenybe a Szegedi Repülőtéren.

– Több száz kilométer hosszú pályán kell végigmenniük a versenyzőknek. Vannak fordulópontok, akárcsak a vitorlás hajó versenyeknél. Az nyer, aki a leggyorsabban teljesíti a távot. Ez konkrétan egy zártpályás versenyzés a levegőben – ecsetelte a verseny szabályait Kmetovics Milán versenyigazgató. Kiemelte, a szegedi repülőegyesület nagy múlttal és hagyományokkal rendelkezik. A város adottságai kiválóak ilyenfajta versenyek megrendezésére. Régen a 60-as, 70-es, 80-as években is voltak kisebb-nagyobb versenyek Szegeden, de nemzetközi megmérettetést csak a 2000-es évek után rendeztek. – Korábban rendeztünk már férfi és női vb-t, most pedig az ifjúsági világbajnokságnak ad otthont a Szegedi Repülőtér – büszkélkedett Kmetovics. Hozzátette: habár több mint tizennégy napig tart a verseny, összesen hat-hét olyan nap van, amikor alkalmas az időjárás a repüléshez. A versenyigazgató szerint a magyar repülősöknek jó esélyük van szép eredményt elérni. – Az ifiknél gyakran történnek csodák. Szerintem a technikai sportágaknál már az első tízben lenni is nagy eredmény, erre pedig minden esélyük megvan a magyar versenyzőknek – zárta gondolatait.

(Kiemelt kép: Paragi Levente)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.