Közélet

Városvédő: Az önkormányzat nem törődik a város rejtett értékeivel

Városvédő: Az önkormányzat nem törődik a város rejtett értékeivel

2019. július 6., szombat
Városvédő: Az önkormányzat nem törődik a város rejtett értékeivel

A Liszt utcában található napsugaras ház hosszú idők óta elhagyatottan, lepusztultan várja, hogy bevégezze sorsát. A jellegzetes tetőt évekkel ezelőtt lebontották, de még így is maradt menteni való értéke az épületnek. Ifj. Szilágyi Árpád városvédő szerint az önkormányzatnak jobban meg kellene becsülnie a város rejtett kincseit.

- Az épület ablakai felett található oroszlánokat ábrázoló motívum nagyon ritka, különösen dombormű formában.

Ha már úgyis összedől a ház, legalább rá lehetne szánni pár tízezer forintot, hogy levegyék a mintákat, de sajnos úgy látszik nincs erre ingerenciája a szocialista városvezetésnek

– fogalmazott Ifj. Szilágyi Árpád, városvédő. Hozzátette, ezekhez hasonló szárnyas oroszlánokkal találkozhatunk a Klauzál téren.

Szilágyi felhívta arra a figyelmet, hogy az önkormányzat a Notre-Dame újjáépítését fontosabbnak tartotta, mint a város rejtett kincseinek megőrzését. - Fel nem foghatom, hogyan juthat oda egy település, hogy ennyire nem becsülni meg a saját értékeit.

Különös, hogy az önkormányzat a saját alapjából a tízszeresen túlárazott Notre Dame újjáépítésért adakozott – amire egyébként nem hatalmazta fel senki -, de azzal nem törődnek, ami a saját felelősségük lenne.

Szomorú, mert minimális ráfordítással méltóképpen meg lehetne őrizni ezeket a domborműveket – mondta keserűen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.