/

Varga Mihály: Lemaradt Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hátul kullog Szeged az ipari parkok fejlesztésében – véli Varga Mihály pénzügyminiszter. A Délmagyarnak adott interjújában azt is elmondta a miniszter, a kormány gazdaságpolitikájára nyitott városvezetésre van szükség a fellendüléshez.

“Szegedet olyan településekkel illene összevetni, mint Győr, Székesfehérvár, Kecskemét vagy Miskolc. Mondjuk ki nyíltan, Szeged abban a versenyfutásban, ami a megyei jo­­gú nagyvárosok között folyik, le­maradt az elmúlt években” – jelentette ki a pénzügyminiszter. Szerinte Szeged a nagy beruházásokhoz szükséges ipari parkok fejlesztésében hátul kullog, ebben pedig úgy lehet fejlődni, ha megvan a nyitottság a városvezetés részéről.

Ennek egyszerűen az lenne a hétköznapokban is kézzel fogható eredménye, hogy Szegeden jobb lenne élni – ismertette Varga. A pénzügyminiszter levezette, ha növekszik a gazdasági potenciál egy városban, nő az egy főre jutó jövedelem is, így értelemszerűen többet tudnak megtakarítani az ott élők. “Az a városvezető, aki gazdasági lehetőségtől esik el, az tulajdonképpen a polgárainak a gyarapodásáról mond le. Ezért van szükség arra, hogy minden település megpróbálja megtalálni a maga környezetéhez illeszkedő programot, le­­gyenek fejlesztési elképzelései és gazdasági tervei, amelyek adott esetben kormányzati se­­gítséget is kaphatnak” – magyarázta.

A teljes interjú ITT olvasható.

Előző sztori

Atlétikai centrumot hoznak létre az egyetemen

Következő sztori

Hát hogy lehet így lenyírni a füvet?

Legutóbbi hasonló cikkek