Gazdaság

Varga Mihály: Lemaradt Szeged

Varga Mihály: Lemaradt Szeged

2019. július 9., kedd
Varga Mihály: Lemaradt Szeged

Hátul kullog Szeged az ipari parkok fejlesztésében – véli Varga Mihály pénzügyminiszter. A Délmagyarnak adott interjújában azt is elmondta a miniszter, a kormány gazdaságpolitikájára nyitott városvezetésre van szükség a fellendüléshez.

"Szegedet olyan településekkel illene összevetni, mint Győr, Székesfehérvár, Kecskemét vagy Miskolc. Mondjuk ki nyíltan, Szeged abban a versenyfutásban, ami a megyei jo­­gú nagyvárosok között folyik, le­maradt az elmúlt években" – jelentette ki a pénzügyminiszter. Szerinte Szeged a nagy beruházásokhoz szükséges ipari parkok fejlesztésében hátul kullog, ebben pedig úgy lehet fejlődni, ha megvan a nyitottság a városvezetés részéről. Ennek egyszerűen az lenne a hétköznapokban is kézzel fogható eredménye, hogy Szegeden jobb lenne élni – ismertette Varga. A pénzügyminiszter levezette, ha növekszik a gazdasági potenciál egy városban, nő az egy főre jutó jövedelem is, így értelemszerűen többet tudnak megtakarítani az ott élők. "Az a városvezető, aki gazdasági lehetőségtől esik el, az tulajdonképpen a polgárainak a gyarapodásáról mond le. Ezért van szükség arra, hogy minden település megpróbálja megtalálni a maga környezetéhez illeszkedő programot, le­­gyenek fejlesztési elképzelései és gazdasági tervei, amelyek adott esetben kormányzati se­­gítséget is kaphatnak" – magyarázta.

A teljes interjú ITT olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.