Politika

„Újjá kell építenünk a szegedi ipart, ami gyakorlatilag megszűnt!”

„Újjá kell építenünk a szegedi ipart, ami gyakorlatilag megszűnt!”

2019. július 22., hétfő
„Újjá kell építenünk a szegedi ipart, ami gyakorlatilag megszűnt!”

Szegednek változásra van szüksége, és nagyon más politikai kultúrával kellene várost vezetni, nem úgy, mint mint ahogy az manapság tapasztalható – indokolta a Magyar Hírlapnak Nemesi Pál, hogy miért indul a polgármester-választáson.

Szeged független polgármester-jelöltje nem enged a függetlenségéből, de hajlandó együttműködni bárkivel és bármilyen párttal, ha az Szeged érdeke. Nem csak baloldali emberekkel, de jobboldaliakkal is kész együtt dolgozni Szegedért – mondta. – Jól látható, hogy

a polgármester elfásult és elfáradt. Hozzá képest mi többet és mást tudunk ajánlani. A város jobb irányítása mellett, kormányzati partnerséggel külföldi és hazai befektetőket, cégeket tudnánk Szegedre hozni. Sajnos a kétezres évek elejére a város ipara – az élelmiszer feldolgozás kivételével – gyakorlatilag nagyrészt megszűnt, ezt most újjá kellene építenünk.

Nekünk van elképzelésünk arra, hogy a helyi felsőoktatási intézményekkel együttműködve, megfelelő helyi adórendeletekkel, ipari területek fejlesztésével hogyan fejlesszük a szegedi gazdaságot. Emellett a jelenleginél jobban kihasználnánk és további fejlesztéseket építenénk arra, hogy Szeged ma Budapest után a második legnagyobb tudományos központ Magyarországon. El kell érni, hogy a helyi vállalkozások a jelenleginél többet profitáljanak a szegedi tudományos, egyetemi intézmények kiszolgálásából. Ehhez a Szegedi Tudományegyetem jó partner lenne – magyarázta Nemesi.

Úriember nem csibész

Nemesi Pál hangsúlyozta, kifejezett célja, hogy úriemberként kampányoljon és erre legalább két komoly oka is van. - Nem más hibáinak az agresszív támadásából szeretném elérni, hogy mi kerüljünk ki győztesen a választásból. Azáltal szeretnék győzni, hogy a választók elhiszik: amit ígérünk, azt tudjuk is teljesíteni. Az eddigiektől eltérő politikai kultúrát szeretnénk Szeged városában meghonosítani.

Az elmúlt tizenhét év ugyanis, amit a jelenlegi polgármester határozott meg, egy viszályokkal, személyeskedésekkel, agresszív vitákkal teli időszak volt. Szerintem ma mindannyian ennek az agresszív politizálásnak a kárát isszuk Szegeden. Ez a stílus eredményezte azt, hogy bár mind magyarok, a különféle politikai nézetű emberek mégsem tudtak közös jövőt építeni a városban.

Szerintem az itt élő polgárok jelentős részének ez már nem tetszik, a szegedieknek elege van ebből. Ezen változtatni kell – mondta végül. A teljes interjút

IDE kattintva

lehet elolvasni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.