„Újjá kell építenünk a szegedi ipart, ami gyakorlatilag megszűnt!”

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szegednek változásra van szüksége, és nagyon más politikai kultúrával kellene várost vezetni, nem úgy, mint mint ahogy az manapság tapasztalható – indokolta a Magyar Hírlapnak Nemesi Pál, hogy miért indul a polgármester-választáson.

Szeged független polgármester-jelöltje nem enged a függetlenségéből, de hajlandó együttműködni bárkivel és bármilyen párttal, ha az Szeged érdeke. Nem csak baloldali emberekkel, de jobboldaliakkal is kész együtt dolgozni Szegedért – mondta.

– Jól látható, hogy

a polgármester elfásult és elfáradt. Hozzá képest mi többet és mást tudunk ajánlani. A város jobb irányítása mellett, kormányzati partnerséggel külföldi és hazai befektetőket, cégeket tudnánk Szegedre hozni. Sajnos a kétezres évek elejére a város ipara – az élelmiszer feldolgozás kivételével – gyakorlatilag nagyrészt megszűnt, ezt most újjá kellene építenünk.

Nekünk van elképzelésünk arra, hogy a helyi felsőoktatási intézményekkel együttműködve, megfelelő helyi adórendeletekkel, ipari területek fejlesztésével hogyan fejlesszük a szegedi gazdaságot. Emellett a jelenleginél jobban kihasználnánk és további fejlesztéseket építenénk arra, hogy Szeged ma Budapest után a második legnagyobb tudományos központ Magyarországon. El kell érni, hogy a helyi vállalkozások a jelenleginél többet profitáljanak a szegedi tudományos, egyetemi intézmények kiszolgálásából. Ehhez a Szegedi Tudományegyetem jó partner lenne – magyarázta Nemesi.

Úriember nem csibész

Nemesi Pál hangsúlyozta, kifejezett célja, hogy úriemberként kampányoljon és erre legalább két komoly oka is van.

– Nem más hibáinak az agresszív támadásából szeretném elérni, hogy mi kerüljünk ki győztesen a választásból. Azáltal szeretnék győzni, hogy a választók elhiszik: amit ígérünk, azt tudjuk is teljesíteni. Az eddigiektől eltérő politikai kultúrát szeretnénk Szeged városában meghonosítani.

Az elmúlt tizenhét év ugyanis, amit a jelenlegi polgármester határozott meg, egy viszályokkal, személyeskedésekkel, agresszív vitákkal teli időszak volt. Szerintem ma mindannyian ennek az agresszív politizálásnak a kárát isszuk Szegeden. Ez a stílus eredményezte azt, hogy bár mind magyarok, a különféle politikai nézetű emberek mégsem tudtak közös jövőt építeni a városban.

Szerintem az itt élő polgárok jelentős részének ez már nem tetszik, a szegedieknek elege van ebből. Ezen változtatni kell – mondta végül.

A teljes interjút IDE kattintva lehet elolvasni.

Előző sztori

Palesztin határsértőket (is) fogtak Röszkén

Következő sztori

Így csapatta a szegedi Rock-kamion!!!

Legutóbbi hasonló cikkek

Az országutak vándorai Dorozsmán

A hatalmas gépördögök szerelmesei számos program között válogathattak a hétvégi rendezvényen. Kamionos felvonulás, terepügyességi versenyek mellett…