Egyetem

Több száz fiatal ünnepelt az Érettségit Záró SZTE Utcabálon

Több száz fiatal ünnepelt az Érettségit Záró SZTE Utcabálon

2019. július 4., csütörtök
Több száz fiatal ünnepelt az Érettségit Záró SZTE Utcabálon

Hatalmas színpad, nyüzsgő fiatalok és kék plasztik kártyák – ez jellemezte a július 3-i Érettségit Záró SZTE Utcabált. A Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak és leendő gólyáinak kulturált szórakozásáról – többek között – a Brains zenekar és a SunCity Brass gondoskodott.

Az SZTE június végén indult „SZinTE SZTE” kampányának célja, hogy a most érettségizett középiskolás diákoknak megadja a lehetőséget, hogy még az egyetem előtt megtapasztalhassák, mi vár rájuk szeptembertől elsőéves szegedi hallgatóként. Természetesen nem az előadói termekben vezetik körbe, sokkal inkább az iskolapadon kívüli tevékenységekre készítik fel őket. A diákok postai levélben kapták meg az SZTE+ kártyájukat, amivel jogosultak a július 12-ig tartó kampány ideje alatt élvezni minden nap egy kedvezményt vagy programot. A kedvezmények soraiban helyet kapott a legtöbb egyetemista törzshely, a TIK Café, a Nyugi Kert és a Campus, de olyan programokon is részt vehetnek a leendő hallgatók, amik az egyetemista életre készítik fel őket: a Bulikonyhán például 500 forintból főzhetnek olyan ételeket, amelyekhez egy kollégiumi szoba felszereltsége is elegendő, és még táplálók is. Július 3-án délutántól este tíz óráig a leendő egyetemistáktól volt hangos a belváros. A kampány fő programján, az Érettségit Záró SZTE Utcabálon felléptek Gömöri Eszter és Nagy Sándor slam poetry előadók, a SunCity Brass és a Brains is. A leendő hallgatók az egyetemi karok képviselőinek feltehették kérdéseiket, hozzájuk a későbbiekben is bátran fordulhatnak majd. A programsorozat nem ért ezzel véget, egészen július 12-ig van lehetőségük a diákoknak belekóstolni a hallgatói életbe. A kedvezményekről és programokról bővebb tájékoztatást a

szinte.szte.hu

weboldalon és a

Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Felvételi

facebook oldalon találhatnak.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.