Közélet

Szegeden fizetni kell a bölcsődések szüleinek, a jól menő városokban nem

Szegeden fizetni kell a bölcsődések szüleinek, a jól menő városokban nem

2019. július 23., kedd
Szegeden fizetni kell a bölcsődések szüleinek, a jól menő városokban nem

Szegeden az étkezési díj mellett még 200 forintos gondozási díjat is felszámolnak naponta az önkormányzati fenntartású bölcsődékben, miközben a jól menő városokban teljesen ingyenes a szolgáltatás.

A törvény lehetőséget biztosít, hogy az önkormányzatok saját hatáskörben döntsenek a gondozási díj bevezetéséről és annak mértékéről, így lehet az, hogy városonként eltérő tartalmú rendeletek vannak érvényben. Általánosságban megállapítható, azoknál a városoknál, ahol jól menő ipar van, rendben van a helyi gazdaság, erős az önkormányzat és tele a kassza, ott nem kell fizetni a szülőknek. Így könnyen járhatnak bölcsibe Győrben, Nyíregyházán, Kecsekméten, Székesfehérváron és Miskolcon is például.

Szegeden más a helyzet, itt fizetni kell a szülőknek, ráadásul nem is keveset!

Míg a szülők fizetik, a gyerekek gondtalanul játszanak egy szegedi bölcsődében

Az önkormányzati fenntartású szegedi bölcsődékben 200 forint a napi gondozási díj, tehát a szülőknek a 480 forintos étkezési hozzájáruláson felül még ezzel is számolniuk kell.

Vagyis egy bölcsődei nap 680 forintjukba kerül!

Botka László

nagy csinnadratta közepette jelentette be

a május elsejei majálison, hogy Szegeden a nyugdíjasok és az iskolás korú gyermekek családjai 10.000 forintos egyszeri támogatást kapnak.Ha átlagosan húsz bölcsődei nappal számolunk, akkor egy gyors fejszámolást követően kiderül, hogy Szegeden a 200 forintos gondozási díjat fizető családok két és fél hónap alatt befizetik azt az összeget, amelyet majd Botka László ígérete alapján iskolás korú gyermekük után majd visszakaphatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.