Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

PC Trade Szeged: fiatal szegedi szakemberek a kispadon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Zsadányi Sándor vezetőedzőként, Laluska Balázs szakmai igazgatóként irányítja az NB I/B-ben szereplő női kézilabdacsapatot.

Június elején Vojkovics Gyula elfogadta az élvonalbeli Szent István Egyetem SE ajánlatát és távozott a PC Trade Szeged női kézilabdázóinak kispadjáról. A szakmai stáb rövid idő alatt megoldást keresett a megüresedett poszt betöltésre, szem előtt tartva céljukat: nem csak a pályán, a szakmai stábban is fiatal, szegedi szakembereket szeretnének „helyzetbe hozni”. Így esett a választás Zsadányi Sándorra, aki az ifjúsági csapat kispadjáról kerül a felnőttekhez. Munkáját Laluska Balázs segíti szakmai igazgatóként, aki az algyői utánpótlásból érkezett a csapathoz.

“A legfontosabb célunk az volt, hogy Vojkovics Gyula után olyan edzőt tudjunk a kispadra ültetni, akivel folytatni tudjuk a megkezdett munkát és azonosulni tud a filozófiánkkal. Több jelöltünk volt, és nem csak házon belül néztünk körbe. Azért döntöttünk így, mert Zsada tökéletesen ismeri a csapatot, a közvetlen utánpótlással együtt dolgozott, így zökkenőmentesnek látjuk a fejlődést. Laluska Balázst nem hiszem, hogy különösen be kell mutatnom. Csapattársam volt a Pick Szegedben, hasonlóan gondolkodunk a szakmáról. Örülök, hogy úgy döntött, nálunk folytatja pályafutását. Az esetében is igaz, hogy fiatal szakemberről van szó, aki most komoly lehetőséget kap azzal, hogy egy klub szakmai munkáját irányítsa. Mindketten megállják a helyüket, ebben biztos vagyok” – ecsetelte a kinevezés hátterét a PC Trade Szeged stratégiai igazgatója, Vadkerti Attila.

Zsadányi Sándor az Algyőben kézilabdázott, majd ott kezdett el edzőként dolgozni az utánpótlásban. Onnan érkezett PC Trade Szegedhez, ahol szintén a fiatalokkal dolgozott. Tavaly tavasszal a felnőtteknél segítette Vojkovics Gyula munkáját, majd az ifjúsági csapat felkészülését irányította és a fiatalokra épülő NB II-es csapatunk kispadján ült.

Zsadányi Sándor vezetőedző (balra) és Laluska Balázs együtt építik a PC Trade Szeged felnőttcsapatát.

“Váratlanul ért Gyula távozása is és a felkérés is, de nagyon örülök a bizalomnak. A játékosokat és a csapatot jól ismerem, a tavalyi ifi csapatunkból sokan csatlakoznak majd a felnőttkerethez, velük is könnyen megtalálom hangot majd. Szeretném, ha valóban megfelelnénk annak a kitűzött célnak, hogy a legszegedibb csapattal, szegedi játékosokkal érjünk el minél jobb eredményt. Várom már a közös munkát Balázzsal, örülök neki, hogy ilyen szakmai segítséget kaptam” – mondta székfoglalójában a 26 éves szakember.

A felnőtt csapat vezetőedzője szorosan együtt dolgozik majd Laluska Balázzsal, aki szakmai igazgatóként a klub teljes szakmai programjáért felel. Az egykori magyar válogatott, olimpikon kézilabdázó Algyőről érkezik, ahol pályafutása befejezése után a legfiatalabb korosztállyal ért el sikereket. Nála a váltás – hasonlóan Zsadányi Sándorhoz – egy szintlépés lesz a pályafutásában.

“Az algyői munkám egy meghatározó élmény volt az életemben, de eljött az ideje a váltásnak, szakmailag szerettem volna továbblépni. Az egyesület célja és a saját céljaim illeszkednek egymáshoz, szeretném, ha a minél több fiatal megtalálná a helyét az egyesületben, és érezné azt, hogy megéri komolyabb szinten is sportolni. A rendszer jól kiépült, jól működik, ez az, amit a klubvezetéssel együtt szeretnék továbbépíteni. A felnőtteknél elsősorban a tapasztalatommal szeretném segíteni a vezetőedző munkáját” – vázolta feladatait Laluska Balázs.

A PC Trade Szeged felkészülési programja elkészült már, az edzések július 22-én kezdődnek, augusztus közepétől több edzőmeccset is játszik a csapat, és a hónap végén pályára lépnek a hagyományos orosházi tornán. Az együttes játékoskerete is körvonalazódik, az érkezőkről és távozókról a felkészülés kezdetén adnak hírt a klubnál.

Tovább olvasom

Sport

A PSG és Stas Skube is Szegedre jön a csoportkörben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

A PSG és a Flensburg ismét Szegedre látogat, visszavághat Pick a Vardarnak.

Tovább olvasom

Sport

Délután kézilabda BL-sorsolás – jön az új lebonyolítás

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Szinte minden változik a Bajnok Ligája lebonyolításában,az  állandóságot a csapatok és a négyes döntő jelenti.  echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Sport

Zsótér Donát távozik Újpestről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

A szegedi születésű támadó középpályás szerződése lejárt, klubja pedig nem hosszabbított.

Tovább olvasom

Aktuál