Politika

Nemesi Pál: Pártcivakodás helyett gazdaságfejlesztést Szegeden

Nemesi Pál: Pártcivakodás helyett gazdaságfejlesztést Szegeden

2019. július 11., csütörtök
Nemesi Pál: Pártcivakodás helyett gazdaságfejlesztést Szegeden

Pártcivakodás helyett gazdaságfejlesztést szeretne elérni Szegeden Nemesi Pál független polgármesterjelölt.

A politikus, aki a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Hír TV szerdai adásában úgy vélekedett, hogy az elmúlt 17 év, amióta Botka László szocialista polgármester vezeti a várost, de különösen az utóbbi két ciklus, vitával terhelt időszak volt. Ez pedig rányomta a bélyegét a gazdaságra is, hiszen az elmúlt két évtizedben nem történt komoly iparfejlesztés és beruházás Szegeden. Márpedig egy fejlett város nem elképzelhető fejlett ipar nélkül - mondta.

Elsősorban a városvezetésnek és a vállalkozói szférának a gazdaságfejlesztést illető eltérő elképzelései miatt döntött úgy, hogy elvállalja a polgármester-jelöltséget.

Annál is inkább, mert egy várost nemzetközi szinten jól menedzselni csak úgy lehet, ha a városvezetés a kormánnyal megfelelő együttműködést alakít ki és közösen lobbiznak a működő tőke bevonzása érdekében. Ez az utóbbi időben teljes mértékben elmaradt - mondta. Hibának nevezte azt is, hogy Modern városok program keretében megfogalmazott elképzeléseknek is csak a töredéke valósult meg Szegeden. A szegediek számára fájdalmas, hogy továbbra is hiányzik a mindennapi életet megkönnyítő harmadik Tisza-híd - tette hozzá Nemesi Pál.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.