Politika

Nem indul Lázár János Hódmezővásárhelyen

Nem indul Lázár János Hódmezővásárhelyen

2019. július 4., csütörtök
Nem indul Lázár János Hódmezővásárhelyen

Nem lesz Hódmezővásárhely polgármesterjelöltje Lázár János - ezt maga a politikus jelentette be saját internetes oldalán. Azt írja, olyan jelöltre van szükség, aki képes békét hozni a városba. Szerinte most két olyan poltikus van Hódmezővásárhelyen, aki biztosan nem tudja elérni a kettészakadt város egyesítését, az egyik ő, a másik pedig Márki-Zay Péter.

Lázár János egy hosszú bejegyzésben hozta nyilvánosságra, hogy bár nagy megtiszteltetés volt számára, hogy a helyi Fidesz szervezete ismét őt jelölte a polgármesteri székbe, ezt ő mégsem vállalja el. "Hiszek tehát abban, hogy polgármesterként most ismét a város hasznára tudnék lenni. Ráadásul a polgármesterségem óta eltelt időben sokat tanultam: nemcsak önmagamról, hanem a nagy szervezetek vezetéséről, irányításáról és a közösségek hatékony képviseletéről is. És amint már utaltam rá, sokat tanultam a kompromisszumok fontosságáról és az együttműködés erejéről. Azt hiszem, e tapasztalatok birtokában most még jobb vezetője tudnék lenni a városnak, mint korábban. Mégis azt tartom helyes döntésnek, ha nem vállalom el a Fidesz felkérését, és nem szállok ringbe újra a polgármesterségért" - írta Lázár János, aki azt is hozzátette, az elmúlt időszak közvélemény-kutatásai komoly esélyt mutattak ki számára.

"Paradox módon nem a vereségtől tartok tehát, hanem a győzelemtől. Attól a hatástól, amit ez a győzelmem ma a város közéletére gyakorolna" - fogalmazott.

A politikus kifejtette, Márki-Zay Péter őt tette meg fő ellenfelének, és "még a polgármesteri munkából is Lázár-ellenes kampányt csinál". "Ez pedig két következménnyel is járt. Az egyik, hogy Vásárhely talán nyert magának egy országszerte híres – mostanában inkább: hírhedt – ellenzéki politikust, de elveszítette polgármesterét. Márpedig a vezető nélkül maradt város csak sodródni tud és végül zátonyra fut. A másik következmény pedig az, hogy kettészakadt a város. Ha a következő önkormányzati választást most megint Márki-Zay Péter és Lázár János küzdelmévé egyszerűsítjük le, akkor a város egyik része mindenképpen vesztesnek fogja magát érezni, akármi lesz is az eredmény" - adott magyarázatot rá, miért nem fogadja el a jelölést.

"A vásárhelyi polgárháború kirobbantásával a jelenlegi polgármester akarva-akaratlan azt érte el, hogy ma két politikus van, aki biztosan nem tudja egyesíteni a várost. Az egyik én vagyok, a másik pedig ő: Márki-Zay Péter"

- állapította meg. Lázár szerint éppen ezért új jelöltre és új csapatra van szükség a város vezetésében. "Olyan polgármesterre, aki be tudja fejezni a mai polgárháborút, ezt a végtelenített kampányt, amely minden vásárhelyinek oly sokba került és kerülne még a következő években. Őszig még van elég idő ahhoz, hogy a polgármesteri feladatra jelentkezzen egy ilyen városegyesítő nő vagy férfi, egy új jelölt. Ehhez a következő hetekben, hónapokban arra van szükség, hogy Vásárhely különböző szekértáborai újra szóba álljanak és szót értsenek egymással. Párbeszédre van szükség, aztán együttműködésre" - fogalmazott, majd azt mondta, hisz benne, hogy őszig sikerül megtalálni az ideális jelöltet, aki vissza tudja hozni a város elveszett nyugalmát. "Akárki lesz is az, aki új fejezetet kezd a város történetében, az én munkámra és támogatásomra számíthat. Makacsul ragaszkodom ugyanis ahhoz, hogy előbb vagyunk vásárhelyiek, mint kormánypártiak vagy ellenzékiek. Kerüljön tehát új ember Vásárhely élére, nyissunk új fejezetet a város történetében!" - zárul a politikus írása, amelyet teljes terjedelmében

itt olvashat

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.