“Nem gondos gazda az IH a Partfürdőn”

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyedülálló érték a Partfürdő a város szívében, de egyre csak romlik az állapota, már senkinek sem éri meg az üdülőterületre mennie – véli egy üdülőtulajdonos, akinek a szerződésében az szerepel, hogy gondos gazdaként kell bánnia az ingatlanával.

“Akkor kezdődött el itt a nagy, minőségbeli romlás, amikor az IH átvette a kezelést a Parfürdő felett. Egyébként érthetetlen, hogy nem a Szegedi Sport és Fürdők viszi a területet” – fakadt ki az egyik üdülőtulajdonos a 11 hektáros, belvárosi zöldterületen, aki tart attól, véleményével kivívhatja a városvezetés haragját, ezért nem járult hozzá neve megjelenéséhez.

“Sajnos ez idő alatt sikerült úgy lezülleszteni, hogy már nem éri meg senkinek sem ide kijárni” – fogalmazott, pedig 1100 forintért már lehet fürdőzni a Partfürdőn.

“Meg lehet nézni, hogy hányan jönnek ide strandolni. Harminc-negyven évvel ezelőtt ebben az időszakban egy törölközőt nem lehetett leteríteni a Partfürdőn, mert annyian voltak” – magyarázta. “Most meg lehet nézni, milyen sarat és hordalékot hagyott maga után a Tisza a szabadstrand szakaszán, amit még mindig nem takarítottak le, pedig pünkösd másnapján húzódott vissza a folyó” – tette hozzá. Szerinte az sem normális, hogy a munkagépek nyomokat hagynak a medencék körül. “Lehet jönni fürdeni két medencében, aztán meg a sárban matatni, mikor kilép az ember belőlük” – adott hangot elégedetlenségének.

“Szégyen, hogy valaki eljön ide több száz kilométerről és ezt kell látnia” – mutatott rá a part mellett növekvő gaztengerre a tulajdonos.

“Meglátja, hogy mi van itt a Partfürdőn és rájön, hogy teljesen át lett verve” – tette hozzá. Azonban azt sem tartja előnyösnek, hogy a gyerekmedencéket betemették. “Persze azért kellett ezt megcsinálni, mert a helyükön áll a SZIN nagyszínpada. Sokkal egyszerűbb betemetni, mint úgy lefedni, hogy balesetmentesen lehessen bulizni rajta egy évben öt napot. Nagy kár érte, mert mindenki imádta, én is ide hoztam strandolni a gyerekemet” – idézte fel.

Az üdülőtulajdonos elárulta: attól tartanak, hogy a Partfürdőt rendezvényközponttá “silányítják”. “Melyik európai város mondhatja el magáról, hogy a belváros szívében ekkora területen működtethet strandot vízparton? Óriási kincs és ezt ki kellene használni. Mi, üdülőtulajdonosok örülünk annak, hogy végre valami történik a kikötővel és a vízibenzinkúttal és az is jó ötlet, hogy sétányt alakítanak ki a part mentén, de sokkal több figyelmet kellene fordítania a városvezetésnek erre” – részletezte. Szerinte a Partfürdő állapota nem tesz jót az üdülők állapotának sem. “Romlik le az egész. A mi szerződésünkbe bele van írva, hogy gondos gazdaként kell bánni az üdülőnkhöz tartozó területtel. Úgy látszik, hogy ez a részlet az IH-ra nem jellemző” – rázta a fejét a tulajdonos.

Előző sztori

A fenntarthatóságról tanácskoztak az egyetemen

Következő sztori

Villamossal ütközött egy autó Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek