Hírzóna

Látássérült ismerősét fosztotta ki egy férfi egy Szentes melletti községben

Látássérült ismerősét fosztotta ki egy férfi egy Szentes melletti községben

2019. július 16., kedd
Látássérült ismerősét fosztotta ki egy férfi egy Szentes melletti községben

A Szentesi Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a huszonkilenc éves férfit, aki 2019 júniusában lopott a látássérült ismerősétől.

A vád szerint az elkövető 2019 májusában beköltözött egy Szentes melletti községben lévő ingatlanba, majd megismerkedett a közeli házban élőkkel, köztük a látássérült sértettel. Tőlük többször kölcsön kért, illetve járt náluk.

A vádlott 2019. június 22-én alkoholt fogyasztott és elhatározta, hogy lopni fog az ismerőseitől, mivel tudta, hogy a nem látó sértett egyedül van otthon. A vádlott a kerítésen bemászott az ingatlanba, a lakóházból pedig mobiltelefont, ékszereket, valamint egyéb háztartási, elektronikai dolgokat vett magához, összesen mintegy 85 000 Ft értékben. A sértett észlelte, hogy ott van a vádlott, azonban hiába szólította, nem válaszolt, ezért értesítette egy családtagját. A családtag hazaérve tetten érte a vádlottat, aki a dolgok egy részével elmenekült. Az elvitt dolgokat utóbb a sértettek visszakapták.

A vádlottat még aznap elfogta a rendőrség, a vádlott az intézkedés során megfenyegette a sértetteket azzal, ha kiszabadul, akkor fizikai erőszakot fog ellenük alkalmazni.

A Makói Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottat kifosztás bűntette és zaklatás vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A Szentesi Járásbíróság a többszörös visszaeső vádlottat 5 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélete. Az ítélet nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.