Hírzóna

Házilag gyártott fűrészgép vágta le egy gyerek lábát Mórahalmon

Házilag gyártott fűrészgép vágta le egy gyerek lábát Mórahalmon

2019. július 9., kedd
Házilag gyártott fűrészgép vágta le egy gyerek lábát Mórahalmon

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a mórahalmi férfival szemben, aki házilag készített fűrészgéppel darabolta a fát, miközben a gyermekei a közelben játszottak.

A vádirat szerint a vádlott 2018. január 11. napján egy házilag készített, traktor által hajtott fűrészgépet üzemeltetve darabolta a fát mórahalmi tanyáján. A fűrészgép minden alkatrésze kézzel érinthető volt, burkolattal nem rendelkezett, így közvetlenül életveszélyes volt mind a munkavégzésben részt vevők, mind a közelben tartózkodók számára is.

A vádbeli napon a vádlott három- és ötéves gyermekével együtt tartózkodott a tanyán, akik a munkagép közelében egy füves területen játszottak. A favágás közben a vádlott őrizetlenül hagyta a még működő munkagép egyik oldalát, elfordult a gyermekektől és nem vette észre, hogy a hároméves gyermeke a gép másik oldalán a munkagép közelébe került. A gép kardántengelyébe a gyermek kabátjának alja beakadt, így a gép a kiskorút a fűrészgép belseje felé csavarta. A vádlott észlelve a gyermekek kiabálását, a gépet leállította, illetőleg mentőt hívott. A kórházba szállítást követően a gyermek bal lábát térd felett amputálták a térd alatti terület súlyos, helyreállíthatatlan roncsolódása miatt. Mindezeken túlmenően is a kiskorút közel két hónapon keresztül kórházban kezelték.

A vádirat szerint a vádlott a tőle elvárható figyelmet, körültekintést elmulasztotta akkor, amikor nem akadályozta meg, hogy a kiskorú gyermeke a balesetveszélyes munkagép közelébe kerüljön, eltávolodva attól nem állította le azt és felügyelet nélkül tovább működtette, így gyermekének közvetett életveszéllyel járó sérülést okozott.

A Csongrád Megyei Főügyészség a férfit életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.