Felszámolták a hajléktalantanyát a töltésoldalban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eltűnt az a hajléktalantanya, ami a SZEOL-pálya mögötti erdőben, a töltésoldalban volt. Igaz, nem az önkormányzat intézkedése nyomán, hanem az új uszoda és a kézilabdacsarnok építése miatt szükségessé vált csatornázási munkálatok során számolták fel.

Eltűnt a hajléktalantanya

A töltés melletti erdőt járva komoly változást tapasztaltunk az egy évvel ezelőtti állapotokhoz képest: egy hatalmas vízzel teli gödör van ott, ahol tavaly ilyenkor még hajléktalantanya állt. Itt élt József, a barátjával, Kálmánnal és a két kutyájával, sok-sok kacat között. Kettejük erdei menedéke teljesen eltűnt a földszínéről. De vajon, hogy történt ez?

Félrebeszélés szocialista módra

Tavaly júniusban megkerestük Szénási Róbertet, a terület szocialista önkormányzati képviselőjét, aki akkor kijelentette, már csak napok kérdése és felszámolják a hajléktalantanyát az erdőben.

„A hajléktalantanya záros határidőn belül felszámolásra kerül. A napokban járt le az utolsó hátáridő, és most szállítják el onnan a hajléktalanokat. Állítólag valahonnan pénz érkezett hozzájuk, és abból fognak albérletbe menni.” – nyilatkozta még tavaly júniusban Szénási.

Mint utóbb kiderült, ez az állítása több helyen is sántított: egyrészt maga az erődben élő hajléktalan jelentette ki, hogy semmiféle segítséget nem kapott az elmúlt években. Másrészt a hajléktalantanyát több mint fél évvel később, az új Etelka sori uszoda és kézilabdacsarnok építése miatt szükségessé vált csatornázási munkálatok előkészítése során számolták fel. Magyarán célirányos intézkedés nem történt a hajléktalantanya-ügyben.

Kevesebb a szemét          

Szintén szembetűnő változás a tavalyi állapotokhoz képest, hogy jóval kevesebb szemét található az erdőben. Egy éve ilyenkor elhajított chipses zacskók, nap által kifakított műanyagflakonok, valamint már rég megszűnt üzletlánc reklámtáskái hevertek parlagon. Mostani terepszemlénkkor csupán egy boros és egy üdítősüvegbe és egy kőbambis dobozba ütköztünk a töltésoldalban. Elképzelhető, hogy a munkások takarították el az építési területről a hulladékot, mindenesetre megállapítható, hogy akárcsak a Bertalan híd alatt, úgy a töltés melletti erdőben is számottevően kevesebb a szemét, mint tavaly.

Vajon maradtak patkányok?

Tavaly megírtuk, hogy az elmúlt években felhalmozódott szemétrakások miatt megsokszorozódott a patkányok száma a töltésoldalban. Lehetséges, hogy a szemét csökkenésével megfogyatkozott a komoly betegségeket terjesztő rágcsálók száma a töltésoldalban, de ezt nem jelenthetjük minden kétséget kizáróan.

Előző sztori

Susnyás gyarapszik Tarjánban

Következő sztori

Megszavazta a lex Czeglédyt az Országgyűlés