Közélet

Nemesi Pált támogatja a szegedi gyógyszerkutató is

Nemesi Pált támogatja a szegedi gyógyszerkutató is

2019. július 18., csütörtök
Nemesi Pált támogatja a szegedi gyógyszerkutató is

Dr. Letoha Tamás, a nemzetközi sikerű Pharmacoidea tulajdonosa arról is beszámolt, Nemesi Pál hogyan segítette cégét nemzetközi kutatási projektek megvalósulásához.

Európa leginnovatívabb projektjei számára kiírt pályázaton indult a szegedi vállalat, végül

körülbelül 800 versenytárs közül választották ki Letoha Tamás gyógyszerkutató cégét.

Egy konzorcium részeként a Pharmacoidea szakemberei olyan megoldást hoztak létre, mellyel hatékonyabban lehet az idegrendszeri betegségeket feltérképezni. Ezzel a technológiával pedigaz Alzheimer- és a Huntington-kór diagnosztizálásában és terápiájában lehet majd komoly eredményeket elérni” – tudtuk meg a kutatóorvostól.

Emellett egy, a fejlett országokban ma már szinte népbetegségnek számító bélgyulladásos megbetegedését megelőző projektjük is sikeres lett. Letoha Tamás szerint a cégük - és így Szeged - sikereiben komoly szerepe vana Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának, illetve az ott dolgoz munkatársaknak. Szerinte Nemesi Pál sikeres várost tudna faragni Szegedből, és a kutató azt is elmondta, hogy miért gondolja ezt.

Szeged is nyerhet

„Azért tartom alkalmas polgármesternek Nemesi Pált, mert

láttam és tapasztaltam a szakszerű együttműködését, tudom, hogy pontosan ismeri és érti az európai gazdasági, innovációs közeget és otthonosan mozog ebben, emellett neki is van neve ott. Ennek pedig Szeged is nyertese lehetne”

– fogalmazott Letoha a független polgármester-jelöltről. A kutatóorvos szerint komoly probléma, hogy Szegeden nincs gyógyszergyár, vagy több, komoly gyógyszeripari cég, miközben az egyetemen van ilyen képzés; tehát szakember lenne helyben is. „Ezért nekünk például olyan nemzetközi partnereket kell keresnünk, akikkel konzorciumban együtt tudunk működni, mert az ilyen típusú cégek nem Szegedet választották, nincsenek itt,

inkább máshová mentek az országban

” – magyarázta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.