Közélet

Átadták a Sófi-ösztöndíjakat Szegeden

Átadták a Sófi-ösztöndíjakat Szegeden

2019. július 7., vasárnap
Átadták a Sófi-ösztöndíjakat Szegeden

Az esemény díszvendége Vizi E. Szilveszter, Széchenyi-nagydíjas és Prima Primissima díjas akadémikus, az MTA korábbi elnöke volt.

Szombaton tartották meg az SZTE Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány díjátadó ünnepségét az Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának diplomaosztó rendezvényén - számolt be a

delmagyar.hu

. A József Attila Tanulmányi és Információs Központban szervezett esemény díszvendége Vizi E. Szilveszter, Széchenyi-nagydíjas és Prima Primissima díjas akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke volt, aki Rovó László rektorral közösen adta át a díjakat a végzős hallgatóknak. Hét hallgató gyémánt fokozatú fődíjban részesült: Csákány Lóránt és Tóth Réka orvostanhallgatók, Iván Sára zeneszerző, Mihalkó József mérnökhallgató, Szkalisity Ábel informatikushallgató, Porkoláb Gergő biológushallgató és Molnár Kinga PhD hallgató.

(fotó: delmagyar.hu)

Hat fiatal kapott arany fokozatú ösztöndíjat: Antalicz Balázs fizikushallgató, Gereczné Deák Zsuzsanna üvegszobrász, Gyurkó Csilla mechatronikai mérnökhallgató, Krusóczki Bence jogászhallgató, Nógrádi Bernát orvostanhallgató és Szives Márton ütőhangszerművész. Szegedi Tehetségekért Universitas Díj kitüntetésben részesül Visy Csaba emeritus professzor, akinek egyetemi tanárként, kutatóként és kuratóriumi elnökként is fontos szerepe van abban, hogy a szegedi egyetemen magas színvonalú tehetséggondozás zajlik. Az eseményről képgaléria is készült, amelyet

ide kattintva

lehet megtekinteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.