Ádám Attila: Az igazság felhergeli Botkáék megtépázott idegeit

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A helyzet megérett a jogi következmények levonására – írta az ügyvéd, akinek megint reagálnia kellett Botka László újságjának újabb hazugságaira. Most azonban perelni is fog – tudtuk meg.

“Mióta kiálltam a Szegedi Tudományegyetem rektorának Botka László polgármesteri tevékenységét bíráló véleménynyilvánításhoz való joga mellett, megtorlásként a pánikba esett városvezető propaganda-médiája meg-megújuló lejárató kísérleteinek céltáblája lettem. Így hazudtak többek között milliárdosnak is, és valamilyen rejtélyes okból mániásan kitartanak amellett, hogy városi Fidesz elnök akartam valamikor lenni. Igyekeztem a józanészre apellálni, és emlékeztettem az agitpropos szerzőket, hogy valószínűleg összekevernek a politikai megbízójukkal: ne az enyémen, hanem Botka László kezén keressék a milliós Rolex órákat, nem az én feleségem, hanem Botka Lászlóé ül több-tízmilliós terepjáró volánja mögött, nem én járok egzotikus szigetekre búvárkodni, hanem Botka László. És nem én akartam helyi Fidesz elnök lenni, hanem Botka László miniszterelnök, de a próbálkozását – érdemeinek megfelelően – látványosan lehúzták a klotyón, belebukott. Mindeközben nyugdíjba menekült mellőle a volt főjegyző, szakított vele legkedvesebb alpolgármestere, a másik meg belépett egy rivális pártba. Közben meg a jóváhagyása mellett elkövetett városházi hűtlen kezelés miatt elsőfokon szabadságvesztésre ítélték a távozott főjegyzőn és alpolgármesteren kívül még a kabinetfőnökét is.

Úgy tűnik azonban, hogy az igazság csak tovább hergelte az amúgy is megtépázott idegeiket, újabb lendületet vettek a gyűlöletkampányukhoz, és 1.0-ás színvonalú minősítések mellett igyekeztek rajtam revánsot venni egy tegnapi cikkel – de megint lábon lőtték magukat.

A -gszl- monogrammal jegyzett írás szerzője állítólag valami Garai Szakács László nevű embert takar, aki – ahogy mondani szokták – valószínűleg nem a legélesebb kés Botka fiókjában. Ugyanis azt a hazug rögeszmét, hogy a helyi Fidesz elnöke akartam lenni, ő pont egy olyan tizennégy évvel ezelőtti HVG-s cikkre hivatkozva gondolta alátámasztani, ami éppen azt tartalmazta, hogy „Ádám Attila nem jelölteti magát városi elnöknek.” A szeged.hu szellemi vezérének sikerült a saját állításáról bizonyítania, hogy hazugság.

Aztán a cikkben emlegetett, tizennyolc évvel ezelőtti építési telek vásárlásunkkal kapcsolatban pedig nyilván azt szerette volna érzékeltetni, hogy csalárd módon, a reális árnál olcsóbban jutottunk hozzá. Garai Szakács azt az apróságot viszont elhazudta, hogy a vételárat éppenséggel az önkormányzat szakbizottsága állapította meg, amihez összehasonlító forgalmi adatokon alapuló adóhatósági értékbizonyítványt is bekért. A vételárat ezért magasabb összegben is határozta meg, mint a vételi ajánlatunkban szereplő. Megjegyzem, hogy az akkori értékesítési szabályok szerint nem is lett volna kötelező a bizottság elé vinni a vételi ajánlat elbírálását, ahhoz a személyes érintettségem miatt pont én ragaszkodtam azért, hogy utólag – legalábbis normális ésszel – ne lehessen megkérdőjelezni az adásvétel tisztaságát.

Garai Szakács és legújabb produkciója tehát „ennyi volt tényleg, tényleg csak ennyi, sakkban csak paraszt, kártyában betli.” (Lovasi András: Mulatós) Mindenesetre ezzel az üzengetések ideje lejárt, a helyzet megérett a jogi következmények levonására.

Dr. Ádám Attila

Előző sztori

Már tesztüzemben bedöglött Szeged első elektromos busza

Következő sztori

Munkagépeket rongált meg egy ismeretlen férfi Pusztaszeren – videó!