Közélet

400 millióból újítanák fel az óföldeáki kúriát

400 millióból újítanák fel az óföldeáki kúriát

2019. július 10., szerda
400 millióból újítanák fel az óföldeáki kúriát

Óföldeák központjában lévő kúria, őspark és az erődtemplom igazi turistacsalogató látványosság lenne, ha sikerülne felújítani - számolt be a Rádió7.

Simonné Sinkó Erika polgármester a rádiónak elmondta: ebből a hármasból még az idén a templomot tudják rendbe tenni, mivel a katolikus egyház 83,5 millió forintos támogatást kapott rá. Az őspark növényzete elöregedett és a kúria is nagyon rossz állapotban van már. Az utóbbira közel 400 milliót kellene költeni. Az önkormányzat egy rendezvényházat szeretne belőle kialakítani. Simonné Sinkó Erika hozzátette: most kényszerűségből is rendezvényeket tartanak a felújításra szoruló kúriában, mivel a községnek nincs más ekkora épülete, mely befogadná a lakosságot. Az ingatlan és a körülötte lévő őspark rehabilitációja meghaladja az önkormányzat erejét, így most forrásokat és támogatási lehetőségeket keresnek. Ennek ellenére a legutóbbi falunapokat itt rendezték meg és a legnagyobb örömükre az egyre népszerűbb főzőversenyre most annyian jelentkeztek a környező településekről, mint a falu teljes lakossága.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.