Víz után sár az úr a Székely soron

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Komoly problémát jelentett az elmúlt hetek esőzései után, hogy több utcában bokáig érő vízben kell gázolni. Tisztán tartott és okosan rendezett környezettel megelőzhető lenne a szegedi utak “áradása”.

“Szerencsére a mi házunknál nem áll meg a víz, csak tőlünk folyik le máshova” – jelentette ki Szentes Bálint a Korondi utcai sorház egyik garázsában. “A Kockaház utcában szokott megállni, de most egy kicsit javult a helyzet, mert újraaszfaltozták az egyik szakaszt. Viszont ott aztán lehet dagonyázni, ha elkezd esni az eső” – részletezte.

Kockaház utcai “víztározó” az eső után… Fotók: Kovács Ferenc
… és a víz elszivárgását követően.

A Kockaház utcában csontszáraz időben is látni még a hétvégi esők után hátramaradt, nyirkos sarat a lefolyók mellett. A viszonylag nagy parkoló a környező útszakaszoknál alacsonyabban helyezkedik el, ide folyik onnan még rengeteg eső, amit két kicsi lefolyónak kéne elvezetnie, de úgy tűnik, a nyílások nem biztosítanak megfelelő kapacitást erre a feladatra.

Kicsit odébb, a Székely soron is gondot jelent az úttesten megálló víz. Itt az út szélén sorakoznak a lefolyó nyílások, melyek közül némelyiket a padka mentén alakították ki. Ezeket egytől egyig sár temeti be a hétvégi esők után, feltételezhetően azért, mert a mellette lévő virágágyásból kimossa a földet és a mulcsot az eső, amit aztán a mellette elhajtó kocsik szétcsapnak a járdára és a lefolyóra, ami a törmelékes sarat megtartja, így a víz nem tud lefolyni.

Áll a víz a Székely soron.
Eldugult lefolyó a Székely soron.

Megnéztük azt is, mi a helyzet a Zászló utcában, ahol már tavaly is sikerült vízibiciklit lencsevégre kapni. Első ránézésre úgy tűnik, semmi oka nincs annak, hogy a víz elfolyjon a Vitéz utcai kereszteződésnél. Vasárnap az egyik lehajtónál lévő lefolyó rendesen elnyelte az esővizet, ám az úttesten blokkolhatták az egyik közeli fa lehulló levelei és ezért nem tudott odaszivárogni a kereszteződéstől a víz.

Áll a víz a Zászló utcában is.
Ez a levél és virágzat lehet a vétkes a Zászló utcai gigatócsánál.

“Engem autóval utazva csak azért zavar, mert nem mindegy, milyen cipőben próbálok meg kiszállni belőle parkoláskor” – viccelődött Kármánné Ibolya. “Volt már, hogy gumicsizmáért rimánkodtam, mert csak olyan helyen bírtam megállni, ahol a vezető oldalon kiszállva csakis a tócsába taposva bírtam lépni. Érdemes odafigyelni ilyenkor” – számolt be.

Előző sztori

Hatodik alkalommal rendezik meg a Levendula-napokat a Füvészkertben

Következő sztori

Célegyenesben a felújítás: elkezdték feltölteni a Maty-ért – KÉPGALÉRIA