Sport

Utolsó lett az FK Szeged - Dóra János visszavonul

Utolsó lett az FK Szeged - Dóra János visszavonul

2019. június 3., hétfő
Utolsó lett az FK Szeged - Dóra János visszavonul

Hiába szerzett Dóra János mesterhármast, az FK 1899 Szeged 5-3-ra elvesztette a Zsombó elleni kiesési rangadót, így utolsó helyen végzett a Csongrád megyei I. osztályban. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a következő szezonban melyik osztályban szerepel az együttes.

- Ez a mérkőzés hűen tükrözte a teljes szezonunkat – kezdte Dóra János, az FK Szeged támadója. - Nem volt meg az összhang a csapatrészek között, sok gólt kaptunk és még szerencsénk se volt, de legalább a hozzáállásra nem lehetett panasz – tette hozzá a 42 esztendős játékos, aki mesterhármast jegyzett a találkozón. A kék-feketék az utolsó helyen végeztek, ennek ellenére Dóra bízik benne, hogy nem kényszerül osztályváltásra a csapat. - A megyei labdarúgásban bármi előfordulhat. Szerettük volna a pályán bebiztosítani a bennmaradást, ez azonban nem sikerült, bízunk benne, hogy majd a zöldasztalnál a javunkra döntenek – reménykedett. Hangsúlyozta, a megyei labdarúgásnak szüksége van az FK Szegedre, mert a szurkolóik minden meccsen valódi futballhangulatot varázsolnak, ami az ellenfél játékosainak is jó.

Dóra János 12 találattal az FK Szeged házi gólkirálya lett (Fotó: Kovács Ferenc)

Az FK Szeged mindössze 32 gólt szerzett a bajnokságban, ebből 12-őt Dóra János jegyzett, ezzel messze ő volt a csapat legeredményesebb játékosa az idényben. A veterán támadó már többször is fontolóra vette visszavonulását, most azonban kijelentette, végleg szögre akasztja a stoplist. - Mindig is kerek számmal szerettem volna befejezni a pályafutásomat. Ez volt a 250. meccsem az FK Szegedben, korábban

a 150. gólomnál

mondtam, hogy abbahagyom, de most már tényleg befejezem – mondta Dóra. Hozzátette, szíve szerint folytatná, de a szervezete nem bírja már a sorozatterhelést. - A bajnokikra még összedrótozom magam, de az edzés már nehezen megy, anélkül pedig nem sok értelme van folytatni – zárta gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.