Politika

Ujhelyit nem büntette meg az MSZP a gyászos eredményekért: mehet az EP-be

Ujhelyit nem büntette meg az MSZP a gyászos eredményekért: mehet az EP-be

2019. június 1., szombat
Ujhelyit nem büntette meg az MSZP a gyászos eredményekért: mehet az EP-be

Nagyarányú, titkos szavazással jóváhagyta az eredeti, a listaállításkor létrejött sorrendet az MSZP választmánya szombat délelőtt, értesült az Index, azaz Ujhelyi István visszatér Brüsszelbe. A csúfos választási bukás után a

frakcióvezető-helyettes és a kommunikációs igazgató távozik posztjáról.

Mint azt korábban megírtuk

, Ujhelyi István izgalmas szombat elé nézett, a milliós brüsszeli fizetése mellett sok egyéb kiváltság volt a tét a választmány döntésén. A két "főversenyző", Ujhelyi István és Szanyi Tibor mellett sokan megemlítették Jávor Benedeket, mint a listán a két szocialista után következő, de Párbeszédes közös jelöltet, illetve egy meglepetésnévről is suttogtak, mint befutóról. A háttérben egymásnak feszültek a felek, a birkózásból

Ujhelyi jött ki győztesen, azaz a pártban megbocsájtották neki a hatalmas kommunikációs bakikkal tarkított kampányt, amit kampányfőnökként dirigált, és ami az MSZP történelmi bukását hozta múlt vasárnap.

A választmány mindezek ellenére úgy döntött, újabb öt évre Ujhelyit küldik ki Brüsszelbe. FRISSÍTÉS A választmányi ülés szünetében tartott sajtótájékoztatón Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan kevés szót ejtett Ujhelyiről és a szavazásról- csupán annyit mondtak, hogy kétharmados többsége volt a szegedi politikusnak- sokkal többet beszéltek az MSZP jövőjéről és a változásokról. Elsősorban hangsúlyozták, hogy az MSZP minden híresztelés ellenére egységes és elszánt. A választást egyértelmű kudarcként értékelték és céljuk a párt megújítása. Tóth Bertalan pártelnök szerint az ellenzéki, baloldali házi szépségversenyben – noha a párt nevét nem mondta ki, itt egyértelműen a Demokratikus Koalícióra gondolt – elvitték a baloldali szavazatokat, amelyekért az MSZP tovább fog harcolni. "Mert az nem képviseli a magyar baloldali szavazókat, aki egy baloldali programmal és a voksaikkal mandátumot szerez, aztán a liberálisoknak tesz ajánlatot." -mondta Tóth és hangsúlyoztam, hogynem adják fel, küzdeni fognak a baloldali szociáldemokrata értékekért, és a baloldali szavazókért minden erejükkel, az önkormányzati választás előtt és után is. A Tóth Bertalan elmondta, a választási kudarc ellenére tovább építik a szövetséget a Párbeszéddel, közösen küzdenek az önkormányzati választáson az ellenzék sikeréért. A pártelnök kérésére lemondott frakcióvezető-helyettesi pozíciójáról. az EP választási kampányban a patkányozós nyilatkozatával elhíresült Bangóné Borbély Ildikó és közös megegyezéssel megszüntették Láng Balázs kommunikációs igazgat megbízását.    

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.