Ujhelyit nem büntette meg az MSZP a gyászos eredményekért: mehet az EP-be

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyarányú, titkos szavazással jóváhagyta az eredeti, a listaállításkor létrejött sorrendet az MSZP választmánya szombat délelőtt, értesült az Index, azaz Ujhelyi István visszatér Brüsszelbe. A csúfos választási bukás után a frakcióvezető-helyettes és a kommunikációs igazgató távozik posztjáról.

Mint azt korábban megírtuk, Ujhelyi István izgalmas szombat elé nézett, a milliós brüsszeli fizetése mellett sok egyéb kiváltság volt a tét a választmány döntésén. A két “főversenyző”, Ujhelyi István és Szanyi Tibor mellett sokan megemlítették Jávor Benedeket, mint a listán a két szocialista után következő, de Párbeszédes közös jelöltet, illetve egy meglepetésnévről is suttogtak, mint befutóról.

A háttérben egymásnak feszültek a felek, a birkózásból

Ujhelyi jött ki győztesen, azaz a pártban megbocsájtották neki a hatalmas kommunikációs bakikkal tarkított kampányt, amit kampányfőnökként dirigált, és ami az MSZP történelmi bukását hozta múlt vasárnap.

A választmány mindezek ellenére úgy döntött, újabb öt évre Ujhelyit küldik ki Brüsszelbe.

FRISSÍTÉS

A választmányi ülés szünetében tartott sajtótájékoztatón Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan kevés szót ejtett Ujhelyiről és a szavazásról- csupán annyit mondtak, hogy kétharmados többsége volt a szegedi politikusnak- sokkal többet beszéltek az MSZP jövőjéről és a változásokról. Elsősorban hangsúlyozták, hogy az MSZP minden híresztelés ellenére egységes és elszánt. A választást egyértelmű kudarcként értékelték és céljuk a párt megújítása.

Tóth Bertalan pártelnök szerint az ellenzéki, baloldali házi szépségversenyben – noha a párt nevét nem mondta ki, itt egyértelműen a Demokratikus Koalícióra gondolt – elvitték a baloldali szavazatokat, amelyekért az MSZP tovább fog harcolni.

“Mert az nem képviseli a magyar baloldali szavazókat, aki egy baloldali programmal és a voksaikkal mandátumot szerez, aztán a liberálisoknak tesz ajánlatot.” -mondta Tóth és hangsúlyoztam, hogy nem adják fel, küzdeni fognak a baloldali szociáldemokrata értékekért, és a baloldali szavazókért minden erejükkel, az önkormányzati választás előtt és után is.

A Tóth Bertalan elmondta, a választási kudarc ellenére tovább építik a szövetséget a Párbeszéddel, közösen küzdenek az önkormányzati választáson az ellenzék sikeréért.

A pártelnök kérésére lemondott frakcióvezető-helyettesi pozíciójáról. az EP választási kampányban a patkányozós nyilatkozatával elhíresült Bangóné Borbély Ildikó és közös megegyezéssel megszüntették Láng Balázs kommunikációs igazgat megbízását.

 

 

Előző sztori

Meleg fogadtatásra számíthatnak ma Toroczkaiék Szegeden

Következő sztori

Nógrádi György: nagy kérdés, hogy az EU új vezetése hogyan viszonyul majd Amerikához

Legutóbbi hasonló cikkek