Közélet

Sikeres a galambritkítási akció Makón

Sikeres a galambritkítási akció Makón

2019. június 13., csütörtök
Sikeres a galambritkítási akció Makón

Sikeres a makói önkormányzat galambbefogási akciója: a számok, de a személyes tapasztalat is azt mutatja, hogy jóval kevesebb van a belvárosban ezekből a madarakból. A munka folytatódik - új helyszíneken is - írja a Délmagyar.

A lap cikke szerint a vállalkozó szakembereinek azeltelt időszakban több mint 4200 galambot sikerült élve befogniuk és mintegy 400 tojást összegyűjteniük.Az önkormányzat tavaly októberben kötött szerződést a galambállomány megritkítására a Trans logistic Kft.-vel. A tavalyi évhez képest a befogási helyszínek bővültek. Eredetileg a Hagymatikum kupoláin, a volt pénzügyi palota, a polgármesteri hivatal, az Erdei János Városi Sportcsarnok, a József Attila Gimnázium, az egykori Korzó Kaszinó, illetve a régi rendőrség épületeinek tetőszerkezetein, homlokzatain fogták be a galambokat, azóta viszont a Bajza utcai iskola, a Justh Gyula utcai gyermekorvosi rendelő és a Lordok háza is célponttá vált. A feladattal megbízott vállalkozó egész évben folytatja a munkát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.