/

Sikeres a galambritkítási akció Makón

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sikeres a makói önkormányzat galambbefogási akciója: a számok, de a személyes tapasztalat is azt mutatja, hogy jóval kevesebb van a belvárosban ezekből a madarakból. A munka folytatódik – új helyszíneken is – írja a Délmagyar.

A lap cikke szerint a vállalkozó szakembereinek az eltelt időszakban több mint 4200 galambot sikerült élve befogniuk és mintegy 400 tojást összegyűjteniük. Az önkormányzat tavaly októberben kötött szerződést a galambállomány megritkítására a Trans logistic Kft.-vel.

A tavalyi évhez képest a befogási helyszínek bővültek. Eredetileg a Hagymatikum kupoláin, a volt pénzügyi palota, a polgármesteri hivatal, az Erdei János Városi Sportcsarnok, a József Attila Gimnázium, az egykori Korzó Kaszinó, illetve a régi rendőrség épületeinek tetőszerkezetein, homlokzatain fogták be a galambokat, azóta viszont a Bajza utcai iskola, a Justh Gyula utcai gyermekorvosi rendelő és a Lordok háza is célponttá vált. A feladattal megbízott vállalkozó egész évben folytatja a munkát.

Előző sztori

Hőségriasztás – Szegeden is mindenki az árnyékot keresi (GALÉRIA)

Következő sztori

Erőn felül teljesítettek a szegedi vízimentők a Dunán