Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Melyik a legjobb szegedi csapatinduló?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Hat csapatindulót találtunk a szegedi sportvilágából. Rockos, metálos, popos, profi és kicsit amatőr is akad köztük. Segítsen nekünk eldönteni, hogy melyik a legjobb!

1996-ban a Medikémia Szegednek íródott az első szegedi szurkolói dal. Azóta a Pick Szegednek három dalt is írtak, de a Szedeák és a kék-fekete labdarúgók is “kaptak” egy himnuszt. Hallgassa végig mindegyiket és a végén szavazzon: melyik a legjobb!

Ha pedig tud olyan csapatindulót, amit kihagytunk volna, akkor várjuk kommentben.

1. Stone’s: Mindhalálig ordítom, hogy hajrá Pick Szeged! (Pick Szeged induló)

Ez a hivatalos indulója jelenleg a MOL-Pick Szegednek. A dal 2014 februárjában debütált, az X-Faktorban egészen sokáig jutó, évek óta a város kisebb-nagyobb színpadain megforduló Kovács Stone nevéhez fűződik. Neki egy barátja, Háló Pál, a Storyville Jazz Band zenekarvezetője javasolta, hogy írjon egy Pick indulót. A szöveget Narancsik László írta, a zene Stone’s együttes munkája volt. Az induló azóta is minden hazai meccs előtt felcsendül.

2. Molly Air: Valami nagy zaj van (Pick Szeged szurkolói induló)

Nagyjából egy időben született a fenti nótával, volt is egy kis “összeakadás”, hogy melyik a hivatalos, végül ez a dal a szurkolók indulója lett. A Molly Air egy fiatal szegedi csapat,  tagjai Dér István (ének), Mendebaba Márkó (szólógitár, vokál), Somogyi Tibor (ritmusgitár, vokál), Palázsy Miklós (basszusgitár), Apjok Norbert (dob). Közülük Mendebaba Márkó a gitár mellett a kézilabdával is jó barátságban van, a Pick utánpótlásban ért el sikereket. Ez a dal is rendszeres “szereplője” a meccseknek.

3. Ecsetleg – Szeged Olé (A legújabb induló- VIGYÁZAT, SZÓKIMONDÓ SZÖVEG!)

A legkevesebbet erről a nótáról tudunk. Stílusában kevéssé rockos, mint a fenti kettő. A zenét és a szöveget is Mészáros István írta, megjelenését 2017 tavaszára-nyarára tettük, legalábbis akkor találtunk először utalást rá. A facebookon és az internetet is felturtuk az Ecsetleg együttest keresve, de nem találtunk ilyen nevű bandára utalást.

4. Tari Balázs-Busa Balázs-Vén Gábor: Szedeák induló 

Ahogy a hivatalos Pick induló esetében, itt is Haló Pál volt az ötletgazda és a szöveget itt is Narancsik László írta. Az előadó a hat éve alakult, modern metál stílusú szegedi Handout énekese, Tari Balázs, mellette a gitáros Busa Balázs és Vén Gábor vállalt szerepet a hangszerelésben. A dalt 2017 decemberében mutatták be, hangzásvilágában eltér a megszokott indulóktól. A szurkolók a Szedeák hazai meccsei előtt hallgathatják, énekelhetik.

5. Szegedi Szúnyogok: Még nem elég (Szeged Ulltras, Kék Fekete foci induló)

A Szeged 2011 NB II-es csapatának íródott a dal 2011-ben.  A Szegedi Szúnyogok elnevezésű alkalmi zenekar az előadó, a basszusgitáros, Palázsy Miklós volt az ötletgazda. A dal előkészületeibe bevonta a dobos Szokol “Sziszi” Szilárdot is, akire az idősebb generáció a Pick meccsekről emlékezhet. Ő az aki egy komplett dobfelszereléssel segítette a szurkolók “munkáját”. A szerzők egyeztettek az ultrákkal, megmutatták nekik az indulót, akik hozzátették saját ötleteiket is. Az így született himnusz felvételénél a szurkolók is ott voltak és “közreműködtek”.

6. Mészáros Rudolf: Hajrá Medikémia (Medikémia Szeged röplabdacsapatának indulója)

Kutatásunk és emlékeink szerint is a legelső csapatinduló a szegedi sportban. A város legelső labdás bajnokcsapatának íródott, amikor 1996-ban megvédte a bajnoki címét. A dalt a Mészáros Rudolf írta, aki hosszú évekig hazai és idegenbeli meccsekre is elkísérte a csapatot, így a játékosokkal és a csapat vezetőedzőjével, Nyári Sándorral is jó kapcsolatot ápolt. A legendás edző nem csak a kispadon, a mikrofon előtt is otthonosan mozgott, a bajnoki- és kupaaranyak alkalmával “kötelezően” elénekelte a Marina című szerzeményt. Így nem meglepő, hogy a csapat szurkolói himnuszában is énekel a zeneszerző, szövegíró mellett. Közreműködött még az énekes Bajusz Attila, és két vokalista hölgy, Bozsó Szílvia, Molnár Tímea az első talán amatőrnek ható, de rendkívül szerethető dalban.

Melyik csapatinduló tetszik a legjobban?

  • Pick SzegedStone’s: Mindhalálig ordítom, hogy hajrá Pick Szeged! (48%)
  • Molly Air: Valami nagy zaj van (9%)
  • Ecsetleg – Szeged Olé (7%)
  • Tari Balázs-Busa Balázs-Vén Gábor: Szedeák induló (4%)
  • Szegedi Szúnyogok: Még nem elég (24%)
  • Mészáros Rudolf: Hajrá Medikémia (9%)
Betöltés ... Betöltés ...

Tovább olvasom

Sport

A Kiel magyar ügyvezetője szerint lehetetlen, hogy elinduljon a kézi-BL

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Megvan a Szedeák harmadik légiósa

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Zach Brownnal erősítette meg keretét a Naturtex-SZTE-Szedeák.

Tovább olvasom

Sport

Csütörtökön játssza hazai BL-meccseit a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Háromnegyed 7-kor lesz minden meccs. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Aktuál