Független polgármestert ajánlott a rektor

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora polgármesterjelöltet ajánlott Botka László helyett a Délmagyarnak adott interjújában. A beszélgetésen szó esett a fül-orr-gégészeti klinika bővítéséről és arról, hogy világhírű munka folyik a rektor által vezetett klinikán.

Rovó László, az SZTE rektora a lapnak adott interjújában elmondta: épületük, amely korábban a gyermekklinika elkülönítő részlegeként szolgált, már nem felel meg a kor követelményeinek. Ráadásul munkájuk világhírű, így szükség volt egy modern, 21. századi intézményre. Álmuk több mint 1 milliárd forintos kormányzati támogatásból megvalósul.

Rovó arról is beszélt, hogy az egyetemnek és magának a városnak is az a jó, ha megfelelő, építő az együttműködés a két fél között. Szerinte fontos, hogy Szeged ki tudja használni a városban rejlő lehetőségeket, mert ez a város óriási potenciállal rendelkezik.

A rektornak konkrét elképzelése van a polgármesterjelöltről: szerinte Nemesi Pál széleskörű támogatást kapna a szegediektől.

– Szegedet szerintem egy a politikától független, de az üzleti életben, a piacon már gazdag tapasztalatot szerzett embernek kellene irányítania. Az én szememben ilyen ember Nemesi Pál, aki üzletemberként és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökeként már bizonyított. Biztos vagyok abban, hogy ő széles körű támogatást kapna a szegedi polgároktól.

A teljes interjú ITT olvasható.

Előző sztori

Beleőrülnek Szekeresék a Szőregi úti körfogalomba

Következő sztori

Sok várakozásra számítsunk a hétvégén a megye határátkelőin