Közélet

Független polgármestert ajánlott a rektor

Független polgármestert ajánlott a rektor

2019. június 14., péntek
Független polgármestert ajánlott a rektor

Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora polgármesterjelöltet ajánlott Botka László helyett a Délmagyarnak adott interjújában. A beszélgetésen szó esett a fül-orr-gégészeti klinika bővítéséről és arról, hogy világhírű munka folyik a rektor által vezetett klinikán.

Rovó László, az SZTE rektora a lapnak adott interjújában elmondta: épületük, amely korábban a gyermekklinika elkülönítő részlegeként szolgált, már nem felel meg a kor követelményeinek. Ráadásul munkájuk világhírű, így szükség volt egy modern, 21. századi intézményre. Álmuk több mint 1 milliárd forintos kormányzati támogatásból megvalósul. Rovó arról is beszélt, hogy az egyetemnek és magának a városnak is az a jó, ha megfelelő, építő az együttműködés a két fél között. Szerinte fontos, hogy Szeged ki tudja használni a városban rejlő lehetőségeket, mert ez a város óriási potenciállal rendelkezik. A rektornak konkrét elképzelése van a polgármesterjelöltről: szerinte Nemesi Pál széleskörű támogatást kapna a szegediektől. – Szegedet szerintem egy a politikától független, de az üzleti életben, a piacon már gazdag tapasztalatot szerzett embernek kellene irányítania. Az én szememben ilyen ember Nemesi Pál, aki üzletemberként és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökeként már bizonyított. Biztos vagyok abban, hogy ő széles körű támogatást kapna a szegedi polgároktól. A teljes interjú

ITT

olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.