Közélet

Felavatják a szerb kulturális központot Mórahalmon

Felavatják a szerb kulturális központot Mórahalmon

2019. június 24., hétfő
Felavatják a szerb kulturális központot Mórahalmon

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétlében avatják fel július 8-án, hétfőn reggel a mórahalmi Kolo Szerb Kulturális Központ épületét.

Magyarország és Szerbia államközi kapcsolatainak jelentős mértékű javulása óriási lehetőséget jelent Mórahalom város számára, amely esélyt kihasználva a település Önkormányzata mérföldkőnek számító fejlesztést valósított meg a civil szervezetekkel együttműködésben. Magyarország és Szerbia kulturális és társadalmi integrációjában, valamint a két ország identitás megőrzésében fontos, közös állomás a mórahalmi Kolo Szerb Kulturális Központ. Hagyományaink, valamint a jövő nemzedéknek átörökítendő értékeink és országaink gazdasági, kulturális, társadalmi és hitéleti fejlődését szolgáló Kolo Központ új dimenziókat nyit a határ két oldalán élők kapcsolatfelvételében, valamint az egymás mellett élés „határok nélküli” jövőjében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.