Kultúra

Egyházzenei fesztivált rendeznek Szegeden

Egyházzenei fesztivált rendeznek Szegeden

2019. június 4., kedd
Egyházzenei fesztivált rendeznek Szegeden

Ötödik alkalommal rendezik meg a Con Spirito Egyházzenei Fesztivált, amely Budapesten kívül öt magyar megyeszékhelyen kínál programokat június 7. és 10. között.

A szervező Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. közleménye szerint a fővárosban, valamint Pécsett, Debrecenben, Szegeden, Békéscsabán és Nyíregyházán tartanak zenei rendezvényeket utcákon, tereken, templomokban és koncerttermekben. A fesztiválon fellép Sebestyén Márta, Kovács Róbert orgonaművész és a Szent Efrém Férfikar. Utóbbi koncertjén a pünkösd legszebb zenéi csendülnek majd fel bizánci-görög, latin, ószláv és magyar nyelven, nyolc évszázad terméséből. Emellett Johann Sebastian Bach, Liszt Ferenc, Olivier Messiaen és Maurice Duruflé alkotásait is műsorra tűzik. A részletekről a filharmónia közölte: a Kossuth-díjas Szabó Dénes által vezényelt, a világ egyik vezető énekkarának számító Nyíregyházi Cantemus Kórus Nyíregyházán ad hangversenyt, Békéscsabán és Debrecenben pedig Tóka Ágoston orgonaművész közreműködésével lépnek fel. Repertoárjuk a zeneirodalom széles skáláját öleli fel a reneszánsztól napjaink zenéjéig - ismertették. Debrecenben Karasszon Dezső orgonaművész, zenetörténész tart orgonakurzust, amelynek keretében lehetőség nyílik az orgonairodalom mesterműveinek a megszólaltatására is - hívták fel a figyelmet a szervezők. A cívisvárosban Az orgona lelke című orgonabejáráson érdeklődők a megismerhetik a debreceni Református Kistemplom felújított hangszerét. A kommüniké szerint a fesztivál keretében az érdeklődők még zenés áhítaton, pünkösdi liturgián, ünnepi istentiszteleten is részt vehetnek, továbbá tartanak flashmobot, szabadtéri zenés előadásokat, kórustalálkozót is. Jegyek a Filharmónia helyi irodáiban, az ismert jegyirodákban, a hangversenyek helyszínein, valamint online a

www.jegymester.hu

oldalon válthatóak. További részletekről a

www.filharmonia.hu

oldalon lehet tájékozódni.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.