Közélet

Búcsú a 24-es és a 32-es busztól, de csak nyárra

Búcsú a 24-es és a 32-es busztól, de csak nyárra

2019. június 12., szerda
Búcsú a 24-es és a 32-es busztól, de csak nyárra

Számos tömegközlekedési járat menetrendje is megváltozik szombattól. Összeszedtük, mire kell odafigyelni.

A nyári szünidőben lévő járatritkítás leginkább a trolikat érinti. A 8-as járat óránként kétszer kevesebbszer indul, tíz perc helyett negyedóránként, csupán az esti órákban nem érinti változás a 8-ast. A 9-es troli június 15. után hajnali 5 és este 8 óra között 20 percenként jár, előtte és utána félóránként. A 10-es troli 7-ig 20 percenként, a reggeli csúcsban 10 percenként, nap közben pedig negyedóránként jár. Ugyanebben a viszonylatban a délutáni csúcsidőszakban 12 percenként indul egy troli. A 19-es járat azonban csupán 20 percenként jár szeptemberig. A 21-es járatot mindössze a reggeli csúcsban érinti változás, így a napközbeni járatsűrűséghez hasonlóan 20 percenként indul. Ezzel együtt a forgalmasabb buszjáratok többsége közel változatlanul jár.

A 36-os, illetve a 77-es busz Dorozsmáról a reggeli órákban is húszpercenként indul. A 70-es vonalon viszont a tanév tartamára érvényes menetrendhez képest nem óránként, hanem félóránként indul egy-egy járat délelőtt is.

A Szőregről reggel 67Y-ossal közlekedők 7 óra 20 helyett 7 óra 30-kor szállhatnak fel a buszra. Egyáltalán nem közlekedik azonban sem a 24-es, sem a 32-es busz. A villamosok azonban változatlan menetrenddel közlekednek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.