Közélet

Baranyiék továbbra is fenntartják, hogy az ő pénzükből építkezett Ujhelyi

Baranyiék továbbra is fenntartják, hogy az ő pénzükből építkezett Ujhelyi

2019. június 13., csütörtök
Baranyiék továbbra is fenntartják, hogy az ő pénzükből építkezett Ujhelyi

A bíróság tanúként hallgatta ki Baranyi Sándor és Pistrui László, egykori Szeviép-vezéreket az Ujhelyi István házfelújításával kapcsolatos sajtóperben. Mindketten alátámasztották, hogy a csődbe ment cég pénzéből építkezett Ujhelyi.

Baranyi Sándor, egykori Szeviép-vezér továbbra is fenntartja, amit a Délmagyarországnak adott interjújában állított, miszerint a Szeviép egy közbeiktatott cégen – a Mabe-Épkeren - keresztül 38 millióból finanszírozta Ujhelyi István házfelújítását. Baranyi elmondta, nincs tudomása arról, hogy Ujhelyi melyik ingatlanjára fordították a pénzt.

Pistrui László megerősítette, hogy valóban 38 millió forintot utaltak át a Mabe-Épkernek és ennek az összegnek Ujhelyi István volt a kedvezményezettje. Szerinte azonban egy teljesen más projekt keretein belül került a pénz a közbeiktatott céghez.

Pistrui a vallomásában elmondta, a Szeviép a Mabe-Épkeren keresztül társasházat épített volna Ujhelyi István édesapjának a debreceni telkén. Ennek a teleknek terhére átmeneti segítség nyújtásként került sor a 38 millió forint átutalására. A projekt végül nem valósult meg.

Pistrui úgy véli, hogy a pénz az akkor még Ujhelyi István édesapja nevén lévő badacsonytomaji ház – melynek haszonélvezeti jogával bírt ifjabb Ujhelyi István - felújításra ment el. Ezt az állítását arra alapozta, hogy tudomása szerint a közbeiktatott cég házelújítási munkálatokat végzett Badacsonytomajban.

A bíróság nem hozott ítéletet. A következő tárgyalást június 21-re, jövő hét péntekre tűzték ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.