Közélet

A szegedi egyetem függetlenségéről adott ki közleményt Rovó László

A szegedi egyetem függetlenségéről adott ki közleményt Rovó László

2019. június 21., péntek
A szegedi egyetem függetlenségéről adott ki közleményt Rovó László

Közleményt adott ki Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora.

A közleményt változtatás nélkül tesszük közzé.

„A Szegedi Tudományegyetem rektoraként az Egyetemen foglalkoztatott kollégák munkaidőn túli, magánemberként tett politikai szerepvállalását – a politikai irányultságtól függetlenül – alkotmányosan rögzített alapjogként mindenkor tiszteletben tartom. Ugyanakkor Egyetemünk lelkiismereti, világnézeti és politikai semlegességének megőrzését a Szegedi Tudományegyetem Szenátusa által is megerősítetten, alapvető követelményként feltétel nélkül érvényesíteni kívánom.A fentiekre figyelemmel az Egyetem egyes, elenyésző kisebbséget jelentő, aktív vagy nyugdíjas oktatója által különböző fórumokon kinyilvánított – kormányzati döntéseket megkérdőjelező – vélemény tekintetében is hangsúlyozni kívánom a Szegedi Tudományegyetem semlegességét. Az Egyetem szervezeti keretein kívül létrejövő szerveződések a Szegedi Tudományegyetem nevét engedély nélkül nem használhatják.” Prof. Dr. Rovó László rektor

Mindezt valószínűleg annak kapcsán írta az egyetem rektora, hogy az intézmény oktatói és professzorai levélben, az egyetem nevét használva tiltakoztak a Magyar Tudományos Akadémia átszervezésére vonatkozó törvénytervezetet ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.