/

Vétkező kamionsofőrökre utaznak a zsaruk a megyében – videó!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád megyében idén több száz esetben intézkedtek a rendőrök szabálytalanul előző nehéz tehergépkocsi vezetőivel szemben. A cél továbbra is a szabálytalankodók kiszűrése, a járművezetők széles körű tájékoztatása, ezáltal a balesetveszélyes szituációk megelőzése.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén lévő autópályákon és autóutakon a 2019-es év első négy hónapjában a járőrök csaknem 400 esetben intézkedtek a szabálytalankodókkal szemben. A szankcionálás mellett természetesen a tájékoztatásra is kiemelt figyelmet fordítanak az intézkedő rendőrök. A közlekedési szabályok tudatosítása érdekében többnyelvű tájékoztató szórólapokat adnak át a sofőröknek. A tapasztalatok még mindig azt mutatják, hogy a gépkocsivezetők nem ismerik, vagy nem tartják be az előzésre vonatkozó tilalmat.

Ezzel együtt felhívják a nehéz tehergépkocsival közlekedők figyelmét, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között – a 7500 kilogrammot – meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel!

Előző sztori

Vásárhelyen tart előadást Nógrádi György

Következő sztori

Már kaphatók jegyek a Szőke Tisza nemzetközi táncversenyre