Hírzóna

Vétkező kamionsofőrökre utaznak a zsaruk a megyében - videó!

Vétkező kamionsofőrökre utaznak a zsaruk a megyében - videó!

2019. május 23., csütörtök
Vétkező kamionsofőrökre utaznak a zsaruk a megyében - videó!

Csongrád megyében idén több száz esetben intézkedtek a rendőrök szabálytalanul előző nehéz tehergépkocsi vezetőivel szemben. A cél továbbra is a szabálytalankodók kiszűrése, a járművezetők széles körű tájékoztatása, ezáltal a balesetveszélyes szituációk megelőzése.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén lévő autópályákon és autóutakon a 2019-es év első négy hónapjában a járőrök csaknem 400 esetben intézkedtek a szabálytalankodókkal szemben. A szankcionálás mellett természetesen a tájékoztatásra is kiemelt figyelmet fordítanak az intézkedő rendőrök. A közlekedési szabályok tudatosítása érdekében többnyelvű tájékoztató szórólapokat adnak át a sofőröknek. A tapasztalatok még mindig azt mutatják, hogy a gépkocsivezetők nem ismerik, vagy nem tartják be az előzésre vonatkozó tilalmat. https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=Vf9kN45Xq3w Ezzel együtt felhívják a nehéz tehergépkocsival közlekedők figyelmét, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között - a 7500 kilogrammot - meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.