Több mint hetven szegedi segített eddig a húsvéti háztűz után bajba került családnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Lángoló ház a Pápai utcában (fotó: Simon Dominika, Szegeden láttalak Facebook-csoport)

Debreczeniné Kőházi Edina, a Petőfi-telepi Művelődési Ház közösségszervezője büszke az emberekre, hogy segítenek a városrészben húsvét hétfőn kigyulladt családi ház károsultjainak.

“A fiam jár az egyik gyermekükkel iskolába. Húsvét hétfőn bicikliztünk a kislányommal, mikor elkezdett égni a ház” – idézte fel a történteket Debreczeniné Kőházi Edina.

A tűzesetet követően hamarosan elindult a szervezés, hogy IKV-s ideiglenes lakást biztosítsanak a család számára. “Mi ez idő alatt ruhákat, illetve tisztítószereket és élelmet gyűjtöttünk a szomszédokkal” – mondta.

Az eset az áprilisi közgyűlésen is szóba került a napirendi pontok előtt. Akkor Szénási Róbert a terület önkormányzati képviselője, valamint Tóth Péter említette az esetet, ám akkor még nem lehetett tudni, hogy újjáépíthető-e a ház, mert statikus még nem vizsgálta akkor az épületet.

A tűz másnapjára már körvonalazódott, hogy pontosan mire van még szüksége a családnak, ezért a gyűjtést már a szükséges holmikra szervezték – árulta el Edina. “Gyermek ruhák kellettek, tisztálkodási- és tisztító szerek, valamint tartós élelmiszer minden mennyiségben” – részletezte, majd hozzátette, hogy ruhákra már nincs szükség, de minden másra még mindig.

“A mai napig gyűjtünk nekik, és rettentően büszke vagyok az emberekre, hogy mennyi mindenben sikerült nekik segítséget nyújtani” – fogalmazott Edina.

Úgy tudjuk, a házat a héten fogja statikus megvizsgálni, addig a pénzfelajánlással még nem tudnak mit kezdeni. “Már készül a pénzfelajánlásokhoz a számlaszám, ahova az adományokat várjuk, amint eldől, hogy felújítható a ház. A tartós élelmiszereket, tisztálkodási- és tisztító szereket pedig a Petőfi-telepi Művelődési Házban fogadjuk” – mondta a közösségszervező. Eddig a művelődési háznál mintegy 70-en segítettek a bajba került családnak.

Előző sztori

Idén is folytatódik a lakásépítések dinamikus bővülése

Következő sztori

Szegeden keresik Gáspár Laci utódát