Tudomány

Szegedi lézeres kutatóintézet: új kiadvány segíti "ELIgazodni" a lakosságot

Szegedi lézeres kutatóintézet: új kiadvány segíti "ELIgazodni" a lakosságot

2019. május 8., szerda
Szegedi lézeres kutatóintézet: új kiadvány segíti "ELIgazodni" a lakosságot

Közérthető módon, a lakosságot megszólítva mutatja be a szegedi lézeres kutatóintézetet az a frissen elkészült kiadvány, amelyben egyszerű kérdésekre érthető válaszokat olvashatnak az érdeklődők a kutatóintézetben folyó tevékenységekről.

Mit csinálnak a kutatók az ELI-ben? Mire lesznek használhatóak az ELI kutatási eredményei? Valóban világszinten egyedülálló a szegedi lézeres kutatóintézet? Többek között ezekre az általános kérdésekre is röviden megfogalmazott, közérthető válaszokat kaphat Ön is, ha elolvassa az ELI-ALPS legújabb brossúráját. A kiadvány célja, hogy a kutatóintézetben folyó világszínvonalú tudományos munkát közérthető módon mutassa be a lakosság számára élményt nyújtó, könnyen értelmezhető megfogalmazások, leírások segítségével. A kutatóintézet számára fontos, hogy az ELI közelebb kerüljön a szegedi lakossághoz. Ennek pedig fontos lépése az, hogy az itt élők ne csak sejtsék, hanem pontosan értsék, hogy mi zajlik az ELI-ben. Ha ön is kíváncsi, hogy milyen színű az ELI-ALPS lézereinek fénye, milyen fényt állítanak elő a berendezések, mekkorák a szegedi lézerberendezések, vagy miért viselnek a kutatók védőfelszerelést, akkor kattintson

ide.

A kiadvány egy nemzetközi konzorciumban megvalósuló projekt keretében jött létre. A „D- STIR – Danube Framework for Responsible Research and Innovation using Socio-Technical Integration” elnevezésű projekt 2017. január és 2019. június között kerül megvalósításra.

Magyarországot az Első Magyar Felelősségteljes Innováció Egyesület (EMFIE), az ELI-HU Kutatási és Fejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft., valamint a Csongrád Megyei Önkormányzat képviseli a projektben. A projekt a Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.