Sport

Szegeden lehet bajnok a Szeged-Grosics Akadémia

Szegeden lehet bajnok a Szeged-Grosics Akadémia

2019. május 25., szombat
Szegeden lehet bajnok a Szeged-Grosics Akadémia

A hazai mérkőzéseit 2013 óta Gyulán játszó Szeged-Grosics Akadémia vasárnap Szegeden, a SZEOL SC otthonában biztosíthatja be bajnoki címét az NB III. Közép-csoportjában.

A Szeged-Grosics Akadémia a múlt héten hazai pályán 2–1-re legyőzte az Iváncsa csapatát, de mivel a második helyezett Szentlőrinc is diadalmaskodni tudott a Taksony otthonában, így két fordulóval a vége előtt még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa. A kék-feketék vasárnap az ezüstéremért harcoló SZEOL SC otthonába látogatnak, így az is előfordulhat, hogy Farkas Márkék Szegeden harcolják ki a feljutást. – Legalább még egy meccset nyernünk kell, mert nem szeretnénk a véletlenre bízni a bajnoki cím sorsát – szögezte le Farkas Márk, a Szeged-Grosics Akadémia csapatkapitánya. – Nagyon jó lenne, ha a szegedi közönség előtt tudnánk bebiztosítani az elsőségünket – tette hozzá. Farkas kiemelte, a csapaton belül mindenki rendkívül motiváltan várja a hétvégi összecsapást, mert szeretnének visszavágni a SZEOL-nak az őszi fiaskóért.

Nagy küzdelem várható vasárnap (Fotó: Kovács Ferenc)Csodacsere

Két héttel ezelőtt a Szentlőrinc otthonában a csereként beállt Hegedüs Martin góljával mentett értékes pontot a Szeged-Grosics. A 22 éves játékos a múlt héten a kispadról beállva szerzett győztes gólt az Iváncsa ellen. – Boldog vagyok, amiért az elmúlt két mérkőzésen fontos gólokkal segítettem a csapatomat, de akkor leszek csak igazán elégedett, ha végre bebiztosítjuk az első helyünket a tabellán – fogalmazott Hegedűs.

Siha Zsolt együttese a legutóbbi fordulóban gól nélküli döntetlent játszott Dunaújvárosban, a vezetőedző annak ellenére elégedett volt csapata teljesítményével, hogy a pontosztozkodással biztossá vált, hogy lemarad az aranyéremről. – Boldogabbak lennénk, ha az aranyéremért küzdhetnénk, de mivel licenc hiányában az nem ért volna feljutást, így nem vagyunk annyira csalódottak. Van olyan, amikor az ember egy győzelem után sem teljesen elégedett csapata teljesítményével, mert nem azt kapta, amit várt, de a dunaújvárosi mérkőzést követően megemeltem a kalapom a játékosaim előtt. Amióta én vagyok a vezetőedző, nem játszottunk még ilyen jól: nagyon egységesek és rendkívül motiváltak voltunk, jól futballoztunk – fogalmazott a vezetőedző. Kiemelte, számukra a három pont megszerzése a cél a városi rangadón.

Siha Zsolt fegyelmezett játékot vár csapatától (Fotó: Kovács Ferenc)

– Szeretnénk megszerezni az ezüstérmet, ehhez mindenképpen győznünk kell a hétvégén. Véleményem szerint a Szeged már bajnoknak tekinthető, ezért felszabadult és közönségszórakoztató játékot várok a csapatomtól – mondta a tréner. Hangsúlyozta, szerinte a Szeged-Grosicsnak nem a harmadosztályban van a helye. – Úgy vélem a Szeged hasznos tapasztalatokat szerzett az NB III.-ban, és erősebb csapatként tér vissza a második vonalba, mint ahogy egy évvel ezelőtt kiesett onnan. Az NB II.-ben két vereséget szenvedtünk ellenük, ősszel viszont nyertünk, most szeretnénk kiegyenlíteni a közelmúlt mérlegét – summázta elvárásait Siha.

A SZEOL SC–Szeged-Grosics Akadémia mérkőzés május 26-án, vasárnap 17 óra 30 perckor kezdődik a Szegedi Vasutas Stadionban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.