//

Szegeden bont zászlót a Mi Hazánk önvédelmi szervezete

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, a mozgalom alapítója beszédet mondott a Mi hazánk mozgalom zászlóbontó nagygyûlésén Ásotthalmon június végén. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A nyár első napján Szegeden bont zászlót a Jobbik által korábban életre hívott, majd a bíróság által betiltott Magyar Gárdához hasonló önvédelmi szervezet – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap cikke szerint elvileg önállóan, egyesületi formában fog működni, gyakorlatilag pedig a Mi Hazánk Mozgalom támogatásával.

A gárda valamilyen újraszervezéséről egyébként Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke május elsején már beszélt, akkor azt mondta: „A magyarságnak minden oka megvan arra, hogy megszervezze a saját védelmét, közbiztonsági, gazdasági és mindenféle szempontból meg kell szerveznünk a saját önvédelmünket, úgyhogy mindenki készülhet rá, hogy újra lesznek ilyen egységek Magyarországon.”

A június elsejei, szegedi zászlóbontáson és seregszemlén a résztvevők együtt emlékeznek majd meg a Nemzeti Hadsereg megalakulásának 100. évfordulójáról és a darutollas vitézekről.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Sértegetett és szótárat lóbált válaszok helyett Ujhelyi István

Következő sztori

Hat szegedi tudóst választottak az MTA tagjai közé