Sport

Szedeák: Budapesten fejeznék be a szezont

Szedeák: Budapesten fejeznék be a szezont

2019. május 21., kedd
Szedeák: Budapesten fejeznék be a szezont

1–0-ra vezet a Naturtex-SZTE-Szedeák a TF Budapest elleni play-out párharc első mérkőzése után a férfi kosárlabda NB I. A csoportjában. A kiesés elkerüléséért szerdán a TF Budapest otthonában játszanak Bolticsék, a szerb irányító szerint a szombati teljesítményüket kell megismételniük.

A párharc első mérkőzésén 81–73-ra nyert a Szedeák, két vesztes idegenbeli mérkőzés után most már a Ludovika Arénában bizonyítanának. A szegediek az első félidőben tetemes előnyre tettek szert, a mérkőzés egy pontján több mint húsz ponttal vezettek, ehhez pedig kiváló, 60 százalékos mezőnymutató segített. A mérkőzés kulcsemberei Marko Boltics, valamint Alekszandar Ponjavics és Wirth Ádám voltak, utóbbi kettő brilliáns dobó teljesítményével sikerült az első félidőben elhúzni. A fizikális mérkőzés második félidejében azonban lelassult a játék, a TF Budapest oldaláról Beák és Clark pontozódtak ki, a szegediek közül pedig Sulovics szedett össze öt személyi hibát. A kevésbé olajozott játékmenet meg is hozta a gyümölcsét a fővárosiaknak, hiszen húszpontos hátrányból sikerült felállniuk és négy pontra megközelíteni a hazai alakulatot. A végjátékban a 16 pontot és 13 gólpasszt jegyző Boltics egy hármassal emelte fel a holtpontból csapatát, ezután sikerült a nyolc pontos győzelmet behúzni. A mérkőzést követően Andjelko Mandics, a csapat vezetőedzője azt nyilatkozta, a szerdai mérkőzésen jobb koncentrációval kell játszania a Szedeáknak. Wirth Ádám hangsúlyozta, egy negyed órás fázisban uralták a mérkőzést, csapatát a szíve vitte előre. Az általa is kiemelt időszakban három triplát és egy ziccert dobott a szegediek hátvédje. Marko Boltics a szerdai mérkőzést megelőzően csapata honlapjának azt nyilatkozta, hétvégi egyéni statisztikáján túlmutat, hogy csapata jól teljesített. "Tudtuk, hogy fizikális, kemény és nehéz mérkőzés elé nézünk, de mentálisan is fel kellett készülnünk. Remélem, szerdán meg tudjuk ismételni a szombati teljesítményünket" – fogalmazott. Az irányító kitért arra is, hogy a TF Budapest otthonában eddig nem tudott nyerni csapata. "Tudjuk, hogy milyen hibákat követtünk el, de arra készülünk, hogy két mérkőzésen fejezzük be a play-outot" – magyarázta.

A Naturtex-SZTE-Szedeák szerdán 18 órától lép pályára a TF Budapest ellen a Ludovika Arénában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.