Közlekedés

Sorozatos késésre panaszkodnak a tápéi utasok

Sorozatos késésre panaszkodnak a tápéi utasok

2019. május 13., hétfő
Sorozatos késésre panaszkodnak a tápéi utasok

Április közepén csatornázási munkálatok miatt lezárták a Tápéra vezető utat, így a városrészt csak Petőfitelep irányából lehet megközelíteni, ez pedig sok bosszúságot okoz a helybélieknek. Többen is arra panaszkodnak, hogy a Tápéról illetve Petőfitelepről a belvárosba tartó buszok alsóhangon tíz-tizenöt percek késnek reggelente.

- Szeretném jelezni Önöknek, hogy amióta lezárták a Tápéi lehajtót alsóhangon tízperceket, sőt olykor negyedórákat késik a 20-as, valamint a 73-as busz reggelente – kezdte olvasói levelét Szilvási Zsóka. - Utastársaim a Csillag téri megállóban szinte mindennap arról panaszkodnak, hogy a munkahelyükön nem tűrik a sorozatos késést, amit önhibájukon kívül a buszok pontatlansága okoz. Igazából megértem őket, én is hasonló cipőben járok, de szerencsére a főnököm megértőbb, mivel ő is Petőfitelepről jár be – fogalmazott Zsóka. Hozzátette, reméli, hogy ez a tápéi beruházás nem fog csúszni.

Bedugul a Lugas utca

Barnabás szerint célszerűbb lenne, hogyha többen ülnének kerékpárra ahelyett, hogy autókkal járnak be Petőfitelepről, ugyanis ezzel hozzájárulnak a reggeli dugó kialakulásához. - Kezd a hócipőm tele lenni azzal, hogy a Lugas utca minden reggel úgy fest, mint egy nagy parkoló. Rengetegen autóval járnak dolgozni Petőfitelepről és Tápéról is, emiatt viszont óriási dugó alakul ki a Csillag térnél. A dugó miatt a buszok nem tudják tartani a menetrendet, így gyakorlatilag nem is érdemes a tömegközlekedést választani. Szerintem az lenne a legjobb megoldás, hogyha többen pattannának kerékpárra, de sajnos a szeszélyes időjárás miatt sokan mégis az autót választják – osztotta meg észrevételeit Barnabás.

Már csak másfél hét

A csatornázási munkálatokat végző cég ütemterve szerint várhatóan május közepére valósul meg a beruházás, így ha minden igaz jövő héten visszaállhat Tápén a megszokott forgalmi rend. (Kiemelt kép: Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.