Közélet

Sikeres volt az elektronikai hulladékgyűjtés

Sikeres volt az elektronikai hulladékgyűjtés

2019. május 20., hétfő
Sikeres volt az elektronikai hulladékgyűjtés

25 tonna elektronikai hulladéktól szabadultak meg a szegediek annak a gyűjtőakciónak köszönhetően, amelyet szombaton szervezett a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

Az elromlott háztartási elektronikai cikkek veszélyesek a környezetre, ezért a kommunális hulladékkal együtt nem lehet megszabadulni tőlük. Ezekben az eszközökben ugyanis olyan anyagok találhatóak, amelyek veszélyeztethetik a környezetet, ha csapadékvíz hatására kimosódnak, vagy égetés során a levegőbe jutnak. A Csongrád Megyei Kormányhivatal nem először szervezett elektronikai hulladékgyűjtő akciót, amelyet most, lakossági kérésre hétvégi napon tartottak. Május 18-án sokan éltek a leadás lehetőségével: reggel 8 órától délután 5 óráig 575-en hoztak már használhatatlanná vált elektromos kisgépeket, háztartási eszközöket. A fűnyírótól a hűtőgépeken át a számítógépekig folyamatosan érkeztek elektronikai hulladékok a kormányhivatal központi épülete előtti parkolóban kialakított gyűjtőpontra. Az óriási érdeklődés kapcsán dr. Juhász Tünde elmondta: környezetvédelmi hatóságként az a feladatuk, hogy az ide vonatkozó szabályokat betartassák. Ám nem elég csak beszélni erről – tette hozzá a kormánymegbízott –, tenni is kell azért, hogy erősödjön a környezettudatos gondolkodásmód az emberekben. Az akciónk mostani sikere azt igazolja, hogy nagy az igény a szervezett elektronikai hulladékgyűjtésre, ezért ősszel meg fogjuk ismételni – közölte.

(Kiemelt kép: Csongrád Megyei Kormányhivatal)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.