Balhé

Példátlan gaztett: mozgáskorlátozottak alól húzta ki a rokkantkocsikat

Példátlan gaztett: mozgáskorlátozottak alól húzta ki a rokkantkocsikat

2019. május 4., szombat
Példátlan gaztett: mozgáskorlátozottak alól húzta ki a rokkantkocsikat

Nem föllebbezett, elfogadta a rá kirótt 2 év 2 hónap börtönbüntetést P. J., egy elektromos rokkantkocsikat is forgalmazó szegedi cég egykori területi kapcsolattartója.

A

delmagyar.hu

beszámolója szerint az elítélt hat alkalommal vitt el mozgáskorlátozott emberektől ilyen segédeszközöket, azzal a hazugsággal, hogy javításra, alkatrészcserére szorulnak. Ezeket a jár- műveket eladta. Összesen 2 millió forint kárt okozott. Ez 2016 júliusában derült ki. Elbocsátották állásából, és büntetőeljárás indult. A károsultak között volt a szeged-szőregi Kecze Ferenc is. Az egykori hivatásos sofőr, akinek mindkét lábát amputálták, nagyon jól tudta használni az elektromos kocsit, önállóan is tudott vele mozogni.

Amióta a csaló elvitte, megint csak szerettei segítségével tudja elhagyni a házat.

A cégnél, amelytől a kocsit kapta, azt mondták, meg kell várni az egykori kapcsolattartó büntetőügyének lezárását, utána kaphat ismét járművet Ferenc. A Kiskunhalasi Járásbíróságon tavaly ősszel már zajlott a büntetőügy, és idén február elején le is zárult az elsőfokú ítélettel – tudtuk meg Sárközy Szabolcstól, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivőjétől. A tettest öt rendbeli csalásban találta bűnösnek a bíróság, a sikkasztás vádja alól felmentette, de a letöltendő börtön mellett két évre a közügyektől is eltiltotta. A szóvivőtől tudjuk, hogy Ferenc neve is szerepel az ítéletben. A szőregi férfi kártérítési igényt nem terjesztett be – csak vár a kocsira. – Tudunk az ítéletről – válaszolta lapunknak Szécsényi Mariann, Ferenc párja. – Egy néni korábban fölajánlotta, hogy ebben segít nekünk, és úgy volt, megnézik, hogy amit adni szeretne, azt meg kell-e javítani. Ez ügyben egyelőre nem kerestek minket a cégtől. Várjuk, hogy jelentkezzenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.