Majó-Petri Zoltán: Az lenne szokatlan, ha nem az én nevem szerepelne a szerződésen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Tudományegyetem volt gazdasági és műszaki igazgatója szerint teljesen természetes, hogy ő írta alá azt a bérleti szerződést, mely miatt Szabó Gábort, az egyetem előző rektorát feljelentették múlthéten.

Kiderült, az egyetem rektori posztját 2010 és 2018 között betöltő Szabó Gábor ellen feljelentést tettek egy lézeres berendezés bérlése miatt. A feljelentés szerint ugyanis olyan magas bérleti díjat fizetett az egyetem az eszközért, hogy akár meg is vásárolhatta volna azt.

A szerződést Majó-Petri Zoltán, jelenlegi SZKT-ügyvezető, akkori gazdasági és műszaki igazgató is aláírta. Megkeresésünkre azt válaszolta, az lenne szokatlan, ha nem az ő neve szerepelne a szerződésen, ugyanis az ő jogszabályok szerint meghatározott hatáskörébe tartozott, hogy ellenjegyezze a dokumentumokat. Emellett közleményét is eljuttatta szerkesztőségünknek.

Ebben azt írja, az interneten megtekinthető az említett szerződés, mely egy pumpalézerrel egybeépített femtoszekundumos Ti:zafír oszcillátor bérléséről szól. Erre egy “nyertes nemzetközi tudományos program és forrás állt rendelkezésre az SZTE TTIK Optikai és Kvantumelektronikai Tanszékén.” Emellett azt is közölte, nyílt közbeszerzésen a legkedvezőbb ár mellett kötöttek 18+18 hónapos szerződést a budapesti RK Tech Kft-vel 2014 őszén, és ezt ma sem jegyezné ellen másként.

A bérleti szerződésből kiderül, hogy havonta bruttó 4381 euróért, tehát 2014. november 4-i árfolyamon 1 millió 380 ezer forintért bérelték a berendezést. Ez azt jelenti, hogy az összesen három évre szóló bérlésért bruttó 50 millió körül kellett fizetnie az egyetemnek a szerződés napján kötött árfolyam mellett.

Szabó Gábort ismét kerestük telefonon, ám cikkünk megjelenésééig nem tudtuk elérni.

Előző sztori

Húsz buszsofőr hiányzik Szegedről

Következő sztori

Elegük van a szegedieknek abból, hogy szemétben úszik a belváros

Legutóbbi hasonló cikkek